EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Vic fa tres cursos de qualificació professional per formar treballadors

La idea va sortir de la Taula de la Crisi i es fan en col·laboració amb el sector. S’hi acullen uns 45 alumnes que havien deixat els estudis. Són d’auxiliars per a la indústria càrnia, en comerç i atenció al públic, i en reparació i manteniment d’automòbils.

El 9 Nou
29/10/2010

Uns 45 alumnes que havien deixat els estudis estan fent a Vic els tres cursos del Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) d’ensenyament postobligatori i integrat en el sistema de formació professional.

És un projecte que combina l’aspecte educatiu, laboral i social i per això en la presentació hi eren presents el president d’ImpeVic, Josep Burgaya; el regidor d’Afers Socials, Joan López; el director general d’Ensenyaments Professionals del Departament d’Educació, Josep Francí, i el director de l’Escola Politècnica Superior de la UVic, Josep Ayats. I és que aquests cursos es fan amb la col·laboració de la UVic.

Tot plegat i en paraules dels ponents, per aconseguir l’obertura de la UVic a altres ensenyaments i la connexió entre ensenyament i empresa.

Els tres cursos, que tenen una durada de 875 hores i va de setembre a juny, són d’auxiliar per a la indústria càrnia, d’auxiliar en comerç i atenció al públic i d’auxiliar de reparació i manteniment de l’automòbil.

Tots tres cursos van ser presentats amb èxit pels mateixos alumnes abans de començar l’acte. I és que dos d’aquests cursos, el de mecànic i el d’indústria càrnia, tenen una part pràctica: el primer es fa en un taller mecànic i el segon, a l’aula pilot de la carn de la UVic i en empreses del sector.

Aquest darrer, el de la càrnia, és una aposta clara per dotar de millors professionals la indústria agroalimentària, la més important a Osona. És també el resultat de les propostes sorgides a la Taula de la Crisi de Vic, on hi ha representants de tots els sectors.

En aquest sentit, Josep Burgaya va explicar que el curs és un primer pas per endegar el centre de formació de la carn que s’instal·larà a la masia d’El Bruguer, al polígon del mateix nom, on també hi ha previst construir la segona illa càrnia.

Mercè Vidal, regidora de Promoció Econòmica i Medi Ambient, ha explicat a EL 9 NOU que l’Ajuntament hi ha fet una inversió important i ha impulsat el programa posant d’acord els empresaris del sector de la carn, que han facilitat “el coneixement, el bestiar que els cal per a les pràctiques i el material”.

Les empreses que col·laboren en aquest curs són: Sala de Desfer J. Viñas; Casa Tarradellas, SA; Esfosa; Càrniques Toni Josep Vic, SL; Patel, SA; Xarcuteria Roca; Kreditif, SL; Laboratorio Técnico Mercader; Proquimia, i Successors de J. Pont, SA. Josep Franci va reconèixer que aquest curs no es podia fer “sense el suport de les empreses, i creiem que no ens hem equivocat fent-ho”.

Amb tot, la inversió municipal per tirar endavant els cursos és de 108.000 euros i la del Departament d’Ensenyament, de 52.000, segons va explicar durant l’acte Joan López.

Aquests cursos també permeten als alumnes continuar després estudiant una formació professional de grau mitjà si obtenen bones qualificacions però, bàsicament, és per accedir al món laboral.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 469 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't