EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El CAP de Manlleu fixa criteris de salut per assistir a les escoles bressol

El protocol s’ha lliurat a totes les famílies que tenen nens i nenes matriculats a les escoles bressol del municipi. El document s’ha fet tenint en compte l’exposició dels nens i nenes a malalties fàcilment contagioses i per evitar riscos a les famílies.


El 9 Nou
16/02/2011

Nota de premsa de l’Ajuntament de Manlleu

“L’Equip de pediatria del CAP Manlleu, a petició de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Manlleu, ha elaborat un document titulat “Criteris de limitació d’entrada a les escoles bressol” amb la finalitat d’unificar criteris respecte a la salut per a tots els professionals i les famílies dels infants matriculats a les escoles bressol del municipi.

Quan els nens i nenes comencen a anar a l’escola bressol és possible que emmalalteixin, i per disminuir raonablement el risc de contagi de malalties potencialment transmissibles, es demana a les famílies el compliment d’unes normes d’actuació que recull el document.

Aquest document ja s’ha lliurat als pares i mares que tenen fills escolaritzats a les escoles bressol.

Segons el document, no podrà assistir a l’escola bressol cap nen o nena que tingui:

-Febre o febreta (temperatura axil·lar de més de 37’5ºC). Si ha tingut febre a la nit i se li ha donat un antitèrmic per baixar-la, encara que al matí no tingui febre no ha d’anar a l’escola perquè possiblement comença un quadre infecciós del qual se’n desconeix el pronòstic.

-Malalties infeccioses transmissibles, encara que no aparegui febre, com ara tatxes de mal a la boca (gingivoestomatitis), mal blanc (muguet), erupcions i altres alteracions a la pell (varicel•la, impetigen) o paràsits intestinals (cucs, làmblies). No podrà anar a l’escola fins que no ho autoritzi l’equip de pediatria habitual.

-Vòmits o diarrea líquida amb o sense sang (o que n’hagi tingut la nit anterior) o mal de panxa sobtat (dolor abdominal agut).

-Dificultat per respirar (destret respiratori) i/o tos contínua.

-Lleganyes amb pus groc als ulls (conjuntivitis purulenta).

-Polls i llémenes (pediculosi), sempre que no s’hagi fet tractament.

Segons recull el document, en aquestes situacions l’infant està millor a casa, atès que l’escola bressol no és un centre sanitari i el personal de l’escola bressol no pot responsabilitzar-se de l’atenció al nen malalt, ja que enmig dels altres nens pot ser difícil valorar una possible situació de gravetat, i a més pot ser un focus infecciós per a altres nens. El deure de l’escola és comunicar la situació de l’infant immediatament als pares o responsables, que han d’estar localitzables en tot moment, o al CAP Manlleu si es creu que hi ha gravetat.

El document també assenyala que no és permissible que, sabent que el nen està malalt, sigui dut igualment a l’escola bressol, sovint amb algun tractament pal·liatiu que cobreix o amaga els símptomes. Això pot endarrerir el procés de diagnòstic o tractament de la malaltia i afavorir la propagació cap a altres nens i adults.

En cas que al llarg del dia el nen o la nena que és a l’escola bressol s’indisposi o no es trobi bé, s’informarà a la família per tal que passi a ser observat a casa (i en cas de necessitat, consulti l’equip de pediatria o infermeria).

També es remarca que a l’escola bressol s’abstindran de donar cap medicament. I, si de manera excepcional, calgués fer-ho, els pares han de dur la recepta mèdica del pediatre i una autorització signada on consti de manera clara el nom del medicament, la dosi a prendre cada vegada, l’horari d’administració i els dies que cal fer-ho.”

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 867 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't