EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El nombre d’osonencs que marxen a viure a l’estranger es triplica en només set anys

Alemanya és el destí més escollit; en el cas del Ripollès, on s’ha doblat, és França

El 9 Nou
10/05/2016

La tendència de marxar a viure a l’estranger continua creixent. Segons dades de l’Idescat, en el cas d’Osona el nombre de persones que han marxat s’ha triplicat en només set anys, i actualment 3.595 persones viuen fora de la comarca. Al Ripollès, la xifra s’ha doblat en aquest mateix període de temps, i en són 667. Pel que fa als països de destí, els osonencs es decanten per anar sobretot a Alemanya, ja que representen un 22,6% del total, mentre que els ripollesos opten per França, on van un 26%. Buscar feina continua essent un dels motius principals que porta, sobretot els joves, a buscar noves oportunitats fora de Catalunya.
L’any 2009 (primera vegada que apareixen dades a Idescat) hi havia 1.191 osonencs que vivien a l’estranger, i que representaven el 0,83% del total de Catalunya. El 2015 la xifra ja era de 2.930, però en un any han marxat 665 persones més (l’1,36% dels catalans que viuen a l’estranger). Alemanya continua essent el destí preferit dels osonencs: 813 persones, tenint en compte que el 2015 només representaven el 14% amb 504 persones. Darrere Alemanya vénen França (634) i Bèlgica (526). Si ho analitzem per pobles, Vic segueix la mateixa dinàmica que el conjunt d’Osona, mentre que a Manlleu hi ha més gent que marxa a Bèlgica que a França. En el cas de Torelló, l’ordre és França, Bèlgica i Alemanya.
Pel que fa al Ripollès, l’any 2009 tenia només 378 emigrants; per tant, en els darrers set anys pràcticament s’ha doblat la població que viu a l’estranger. Els destins que escullen els ripollesos l’encapçala França (174), seguit a molta distància d’Argentina (66) i Bèlgica (48). Alemanya, en canvi, no apareix fins a la sisena opció. A Ripoll, els destins més escollits són França, Bèlgica i la República Dominicana, i a Sant Joan són França, Bèlgica i Suïssa.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 65 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't