EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El nou edifici del Centre Mèdic Psicopedagògic culmina un model pioner en l’atenció a la salut mental

Coincidint amb l’estrena del nou equipament, a Vic, l’entitat es rebateja com a Osonament


El 9 Nou
26/09/2016

Coincidint amb l’inici del curs escolar, la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic ha traslladat tots els seus serveis –la majoria dels quals es dispensaven fins ara en els històrics locals del carrer Sant Pere o en espais cedits– al flamant edifici que han construït a Vic, just davant de l’edifici d’Osona Salut Mental del Consorci Hospitalari (CHV) i a tocar de l’Hospital Universitari. Tot i que la inauguració oficial està prevista per al 21 d’octubre, amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, l’entitat ha volgut anar mostrant l’equipament a usuaris, familiars, professionals del Consorci Hospitalari o als mateixos veïns. Aquest dimecres ho van fer per als mitjans de comunicació.

De “pas molt important” i “canvi rellevant” va qualificar Joan Roca, president de la fundació, l’estrena del nou equipament, convertit en el símbol físic d’una profunda reorganització interna que està culminant l’entitat. Un continent, únic i singular, que permetrà completar i consolidar un model assistencial d’atenció integral a la salut mental; un model a voltes pioner a Catalunya. La transcendència d’aquesta nova etapa, dins dels 38 anys d’història de l’entitat, s’acabarà de visualitzat amb un canvi de nom i de marca: de Centre Mèdic Psicopedagògic a Osonament.
“El nou edifici ens permetrà optimitzar recursos i prestar una millor atenció als usuaris”, va voler destacar Roca. “Estem molt il·lusionats; feia anys que treballàvem per fer realitat aquest projecte”, va remarcar la gerent, Mercè Generó.

El nou complex, de 1.600 metres quadrats, s’ha construït, amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica, sobre uns terrenys de 2.200 metres quadrats que els va cedir l’Ajuntament, amb accés des del carrer de Josep Maria Selva. El cost de les obres ha estat de 2,4 milions d’euros, que s’han pogut finançar majoritàriament amb fons propis de la fundació (alguns dels quals a través de donacions o activitats de caràcter benèfic). I és que “aquest projecte no surt d’un dia per l’altre, sinó fruit d’un procés i d’un pla estratègic que ja vam dibuixar a partir de l’any 2000”, va remarcar Generó.

A dins hi treballaran 54 dels 82 professionals als quals dóna feina la fundació. Els vuit serveis que oferien fins ara quedaran desdibuixats dins del nou equipament –fins i tot perdran el nom–, fet que obligarà a “explicar-ho bé als diferents departaments de l’administració amb qui els tenim acreditats”, va apuntar la gerent. Continuaran externalitzats part del centre especial Areté (amb tota l’àrea de fusteria a Tona), la residència de Manlleu i els pisos tutelats; l’atenció domiciliària, o el nou servei que estan habilitant a Torelló.

1.200 persones ateses el 2015
La fundació va atendre, durant l’any passat, un total de 585 persones dins els serveis de salut mental i addiccions, i 617 persones més a la de logopèdia i psicologia, a través dels diferents serveis que a partir d’ara es desdibuixaran. Es tracta d’algunes de les xifres que recull la memòria del 2015, on consten també els 82 professionals que treballen a l’entitat (entre la plantilla de la mateixa fundació i la de la Fundació Areté, que aixopluga el centre de treball), les 34 persones tutelades o els 25 alumnes que hi van fer pràctiques. Durant l’any passat es van posar en marxa noves iniciatives assistencials, com el programa “Respir” o el programa pilot “Joves en acció”. La fundació va comptar amb un pressupost de 2,5 milions d’euros.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't