EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El nou model de convivència i seguretat de Vic aplicarà “tolerància zero” als sorolls i als incívics

La regidoria implantarà un nou model de Guàrdia Urbana de proximitat que passarà de 7 a 10 agents i tindrà un caporal.


El 9 Nou
11/11/2011

El nou model de convivència i seguretat de Vic aplicarà “tolerància zero” als sorolls i a aquells que s’apropiïn de l’espai públic “per realitzar-hi conductes incíviques”. D’aquesta manera ho ha explicat el regidor de Convivència i Seguretat, Joan Ballana (ERC), que ha destacat que els agents faran un seguiment “individualitzat” de la incidència durant un mínim de tres dies i un màxim de 60 en què el ciutadà estarà informat “diàriament” de la seva evolució. A més, la regidoria també implantarà un nou model de Guàrdia Urbana de proximitat compost per 10 agents i un caporal. Ballana ha presentat les noves pautes a les dependències de la Guàrdia Urbana davant una sala plena de gom a gom.

El regidor de Convivència i Seguretat de l’Ajuntament de Vic, Joan Ballana, ha assenyalat que el nou model de convivència i seguretat de la ciutat es basa en la “confiança” i l'”autoritat democràtica”, pretén aconseguir el màxim consens polític i ciutadà i busca ser “referent” a nivell de país. En aquest sentit, una de les principals novetats que aporta aquesta nova pauta és l’aplicació de la “tolerància zero” contra els sorolls i contra aquells que s’apropiïn de l’espai públic “per realitzar-hi conductes incíviques”.

Durant els dies que duri l’acompanyament fins que es resolgui el problema, els agents faran un seguiment “individualitzat” de la incidència durant un mínim de tres dies i un màxim de 60 en què s’informarà diàriament de l’evolució de la denúncia.

Ballana ha assenyalat que aquesta nova pràctica comportarà una mobilització “important” per part dels agents. És per això que aquest protocol es tirarà endavant quan es tingui la certesa que la infracció existeix, sobretot després d’haver-se entrevistat amb els principals implicats en l’assumpte. A banda, també s’estudiaran els antecedents.

Una altra de les puntes de llança d’aquest nou model rau en l’aposta d’una Guàrdia Urbana de proximitat que ampliarà la plantilla actual de set agents a deu i un caporal. La seva activitat es centrarà en tasques als barris cobrint els cinc sectors en què es divideix la ciutat. La incorporació d’aquests tres nous agents no implicarà la contractació de personal nou, sinó que s’aconseguirà a través de la redistribució de la plantilla.

D’altres novetats que s’incorporen a les dinàmiques de la regidoria són l’obertura de la comissaria als ciutadans o l’ampliació – tot i que el projecte encara està en fase d’estudi- de l’ampliació de la concessió a l’empresa que gestiona les zones blaves i verdes perquè també puguin aplicar infraccions a les zones de càrrega i descàrrega, autobús i minusvàlids.

Agents cívics i serveis de mediació

De la mateixa manera que el regidor de Convivència i Seguretat ha traslladat el seu despatx a les dependències de la Guàrdia Urbana, també ho han fet l’equip d’agents cívics i l’equip de mediació de l’Ajuntament, departaments que treballaran conjuntament amb la Guàrdia Urbana i que pengen d’aquesta regidoria.

Pel que fa als agents cívics, es millorarà la seva visualització al carrer i es dedicaran al patrullatge cívic i a campanyes informatives de civisme i antirumors. S’ha confeccionat unes armilles especials dels colors de la ciutat -blanc i vermell- perquè els ciutadans puguin distingir els agents amb facilitat.

El servei de mediació, en canvi, es dedicarà a la mediació dels impagaments de quotes de comunitats, acompanyar en la gestió de comunitats de propietaris i a la prevenció de conductes de risc.

Recuperació de valors

L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, ha assenyalat que cal aprofitar la nova orientació al concepte de seguretat que li ha donat Joan Ballana a la regidoria per “recuperar” valors com la convivència, la tolerància, la solidaritat i l’estima a la ciutat. Segons el batlle, “la gent de Vic ha de ser de Vic i s’ha d’estimar la ciutat”, i ha afegit que mentre no se l’estimin, “no són vigatans”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 127 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't