EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El Parlament Europeu s’apropa als estudiants de la UVic

Divendres 27 d’abril la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic es va endinsar en Europa en el marc de la segona Jornada del Parlament Europeu, que organitza la universitat conjuntament amb l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona. Ivette Ballesteros en fa la crònica.

El 9 Nou
30/04/2012

La Jornada va arrencar amb la conferència “Comunicar l’actualitat legislativa del Parlament Europeu i les activitats dels eurodiputats des del territori”. La directora de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Maria Teresa Calvo i el cap de premsa de l’Oficina, Sergi Barrera van explicar als estudiants les diferències entre les tres institucions europees principals. Van fer un repàs als tractats més importants com el de Lisboa o el de Schengen i van parlar de les cares que formen el Parlament Europeu. Davant l’Aula Segimon Serrallonga plena d’estudiants, també van exposar les dificultats que tenen des de l’Oficina perquè els mitjans de comunicació informin sobre Europa, sobretot des de les televisions. A més, van explicar com es treballa a l’Oficina i van ensenyar un planning imprès que va córrer per les mans dels alumnes. Barrera i Calvo van acabar l’exposició engrescant als alumnes a fer pràctiques a l’Oficina.

Després d’una pausa per esmorzar i estirar les cames, la Jornada va seguiramb la primera taula rodona.S’hi van asseure l’ex corresponsal de TV3 a Brussel•les, Lluís Caelles i el corresponsal de Catalunya Ràdio a Brussel•les, Jaume Masdeu.

Masdeu va dir que “ser corresponsal és el millor que es pot fer sent periodista”. Va ser crític i va assegurar que “el Parlament Europeu no ha connectat amb la gent tot i que amb els anys ha aconseguit tenir molts poders”. Va apuntar que “les notícies que parlen sobre Europa no haurien d’anar a l’apartat d’Internacional perquè forma part de la política de cada dia. Un exemple és l’apujada de les matrícules universitàries, això ens afecta i es cou tot a la UE”.

Caelles, d’una manera molt expresiva i amb tocs d’humor va explicar als alumnes de Periodisme com es fa de corresponal a la Unió Europea, els primers entrebancs amb què va topar i aspectes que el van sorprendre. Els va dir que “amb un any i mig no arribes a controlar-ho tot i que el millor és estar-hi cinc anys tot i que t’adones que hi ha molts catalans, molta proximitat i molta cooperació”. El corresponsal va destacar les facilitats que la Unió Europea proporciona als mitjans de comunicació a través de vies com la televisió per Internet “Europe by Satellite”. Caelles va acabar el seu torn assegurant que “treballar a Brussel•les és un luxe”.

Al migdia, la segona Jornada del Parlament Europeu a la UVic es va traslladar a l’aula Magna per fer-hi la segona taula rodona. Va ser el plat fort de la Jornada i va tenir com a ponents els eurodiputats Salvador Sedó del Partit Popular Europeu, Raimon Obiols de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates i Raül Romeva dels Verds-Aliança Lliure Europea. Tots tres van parlar del paper que ha de jugar el Parlament Europeu tenint en compte l’actual crisi econòmica i financera. I van exposar els reptes per la segona part d’aquesta setena legislatura. Cada eurodiputat ho va explicar des del seu prisma parlamentari.

La col•laboració entre la Universitat de Vic i l’Oficina del Parlament Europeu de Barcelona va començar el curs passat amb la primera Jornada del Parlament Europeu. En la primera edició van passar per UVic l’eurodiputat Ramon Tremosa i el llavors eurodiputat Oriol Junqueras a més del periodista Martí Anglada, entre altres.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't