EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El periodista Gregorio Morán, aquest divendres al Fòrum de Debats de Vic

Hi farà una conferència sobre “El naufragi del nostre periodisme”. Morán escriu des de fa 23 anys un article setmanal a ‘La Vanguardia’ sota el títol genèric de ‘Sabatines intempestives’.


El 9 Nou
16/01/2013

Nota de premsa del Fòrum de Debats de Vic

El Fòrum de Debats reinicia les seves activitats, després del parèntesi festiu, amb una conferència que portarà per títol “El naufragi del nostre periodisme” i que anirà a càrrec de Gregorio Morán, periodista i escriptor. La conferència tindrà lloc divendres, 18 de gener de 2013, a les 8 del vespre, a l’Auditori d’Unnim-Caixa de Manlleu, de la Rambla Hospital, 11, de Vic. Com és habitual, anirà seguida de col·loqui.

En la conferència s’analitzaran les causes de la progressiva integració del periodisme en el sistema i la dificultat d’expressar opinions i transmetre informacions no mediatitzades pels poders polítics, econòmics… i s’exposaran les perspectives de futur que el conferenciant creu que hi poden haver en aquest àmbit.

La conferència anirà a càrrec de Gregorio Morán que és periodista i escriptor i que, per la claredat amb què expressa les seves idees, s’ha guanyat una notable fama com a analista polèmic i que no deixa indiferent ningú.
Va estudiar a l’Escola d’Art Dramàtic de Madrid i, el 1968, es va traslladar a París per tal de perfeccionar els seus coneixements al Centre d’Estudis Teatrals de la Sorbona. Miltant del Partit Comunista d’Espanya durant el franquisme, va dirigir “Mundo Obrero” durant alguns anys i va desenvolupar destacades activitats en la clandestinitat. Va deixar la militància a finals de 1976, després de la mort de Franco i abans de la legalització del PCE, en el moment en què va descobrir “que si guanyaven els nostres, nosaltres perdíem”.

Ha col·laborat en diversos mitjans com Arreu, La Gaceta del Norte o Diario 16 i ha escrit diversos llibres entre els que destaquen una de les primeres biografies sobre Suárez, Adolfo Suárez: historia de una ambición (1979) tema que també tractarà a Adolfo Suárez: ambición y destino (2009). A més, en podem destacar: Los españoles que dejaron de serlo: cómo y por qué Euskadi se ha convertido en la gran herida histórica de España (2003), El maestro en el erial: Ortega y Gasset y la cultura del franquismo (1998), Testamento vasco o bé Miseria y grandeza del Partido Comunista de España (1986), entre altres.

Des de fa 23 anys cada dissabte publica un article d’opinió a “La Vanguardia” sota el títol genèric de “Sabatines intempestives”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 105 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't