Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

El ple dóna oficialitat a la reducció de dedicació i sou de l’alcalde de Vic

Tots els grups excepte la CUP, que hi va votar en contra, i ICV, que es va abstenir, van votar a favor del canvi dedicació i retribució de Josep M. Vila d’Abadal. El ple va aprovar una moció de suport a la PAH i, en canvi, va rebutjar-ne una de condemna de l’agressió d’Israel a Gaza.

  • El 9 Nou
  • 05/08/2014 | 7:38

L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, reduirà a partir de l’1 de setembre la seva dedicació a l’ajuntament i no percebrà el sou. Així ho va aprovar el ple de divendres amb els vots a favor de tots els grups, excepte de la CUP que hi va votar en contra i Iniciativa que es va abstenir.

Els altres grups van mostrar comprensió cap a la decisió de Vila d’Abadal tot i que el PSC va lamentar que no es comuniqués com quedaran definides les delegacions de l’alcalde. Vila d’Abadal va qualificar les crítiques d’injustes i va assegurar que no abandonarà les seves responsabilitats com alcalde.

El mateix ple de vic va desestimar una moció que condemnava els actacs d’Israel a la Franja de Gaza i que instava a la Universitat de Vic a trencar els convenis signats amb entitats acadèmiques israelianes. Mentrestant, una trentena de persones es concentraven a fora la plaça Major per donar suport a la iniciativa. La moció que ho demanava la van presentar la CUP i Iniciativa.Tots els grups van coincidir en condemnar els assassinats a la Franja de Gaza, però el PSC, Esquerra, Convergència i Unió i Solidaritat van demanar que, per aprovar la moció, es retirés el paràgraf on s’instava a tallar les relacions amb Israel o en tot cas que es fessins dues votacions separades. La CUP no ho va acceptar i, per tant la moció va quedar desestimada, amb els vots en contra de CIU, PxC i els regidors no adscrits, l’abstenció d’Esquerra i PSC, i els vots a favor d’Iniciativa, Solidaritat i la CUP.

La moció que sí que va prosperar la va ser laPAH de suport amb les cinc famílies de Manlleu que demanen una solució per a la hipoteca que tenen signada. Els seu cas ha motivat una acampada davant l’oficina de la plaça Fra Bernadí que fa 50 dies que dura. Per això, ahir, activistes de la PAH van fer també una protesta festiva a l’oficina del BBVA del passeig de la Generalitat de Vic. La moció del ple de vic es va aprovar amb el suport de tots els grups, excepte PxC que es va abstenir.

Nota de premsa de l’Ajuntament de Vic

El Ple Municipal aprova el reglament dels pressupostos participatius

S’acorda el suport a les reivindicacions de la plataforma d’afectats per la hipoteca d’Osona

La sessió ordinària del Ple Municipal, que va tenir lloc el passat divendres 1 d’agost, a les 18h de la tarda, comptava amb 14 punts a tractar i 6 mocions. Es va excusar la presència dels regidors Josep M. Arimany, Joan Ballana i Mari Moyano.

El primer punt va tractar sobre aprovar l’acte de la sessió anterior. El segon punt es va donar compte al ple de la morositat de l’Ajuntament de Vic en el segon trimestre de 2014.Va seguir el tercer punt de l’ordre del dia va donar compte al ple de la morositat de l’Institut Municipal d’Esports de Vic en el segon trimestre de 2014. Seguint el següent , sobre donar compte al ple de la morositat de l’organisme autònom de Fires i Mercats de Vic en aquest segon trimestre de 2014.

El cinquè punt va donar compte al ple de la incorporació de nous membres a la comissió d’estudi de l’Ordenança Municipal de bon govern, civisme, bons costums i convivència ciutadana. Després dels dubtes manifestats per la CUP, l’alcalde va explicar que el canvi és degut a que s’ha produït un canvi en la presidència de la comissió d’estudi.

Seguidament va tractar l’aprovació del reglament dels pressupostos participatius. Es va passar la paraula a Iban Lapeira que explicà que els pressupostos participatius preveuen una partida pressupostària per aquest any vinent de 200.000€; el regidor va agrair el suport de la resta de grups municipals en l’aportació d’aportacions que han conduit el reglament. El reglament va quedar aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern, SI, ICV, PSC, CUP; l’abstenció de PxC, i els regidors Anglada i Riera.

En setè lloc es va aprovar la concessió de la bonificació de la llicència d’obres a la Fundació Universitària Balmes , amb els vostè favor de l’equip de govern, SI, ICV, PSC, els regidors Anglada i Riera, l’abtenció de PXC i el vot en contra la CUP.

Tot seguit es va aprovar la modificació de l’ordenança fiscal numero 19, preu públic per a la prestació del servei de la Llar d’Infants Municipal, l’Escola de Música, l’Escola de Dibuix i els Casals d’Estiu; aprovant-se amb el vot favorable de l’equip de govern, SI, PSC, els regidors Anglada i Riera; l’abstenció de PXC i els vots en contra de ICV i la CUP.

El novè punt de l’ordre del dia va aprovar el modificar i actualitzar l’acord de dedicacions i retribucions de càrrecs electes, en concret sobre la voluntat de l’alcalde de renunciar a part de la dedicació i cobrar per assistència als plens, reunions i actes. L’alcalde davant les opinions manifestades d’algun grups municipals, va concretar que no tenir una retribució fixa no implica que deixi la responsabilitat d’alcalde, sinó que seguirà funcionant i delegant en el seu equip com porta fent durant aquests 7 anys de govern. L’acord va quedar aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern, SI, PSC, PXC, els regidors Anglada i Riera; l’abstenció de ICV i el vot en contra de la CUP.

A continuació, el desè punt sobre la modificació de l’ordenança municipal de Mercats de Venda no sedentària, va quedar aprovat amb l’abstenció de la CUP.

L’onzè punt sobre aprovar el projecte d’adequació d’un edifici per alberg d’emergència , es va aprovar amb l’abstenció de PXC.

Seguidament es va aprovar definitivament el plec de clàusules administratives generals de contractació aplicables als contractes de serveis, de subministraments, d’obres i instal·lacions , de concessió d’obra pública, a altres contractes administratius i als privats, amb els vots en contra de la CUP i l’abstenció de PXC.

El tretzè punt de l’ordre del dia que es va tractar, va ser la relació de resolucions del mes anterior i, el va seguir l’últim punt sobre la relació d’actes de la junta de govern local del mes.

A continuació es va passar a les mocions presentades en primer lloc sobre la declaració institucional de sol·licitud de l’ONU de celebració del referèndum el 9N. Va quedar aprovada amb el vot en contra de PXC i el suport de la resta de grups municipals per presentar la carta de sol·licitud a la ONU.

En segon lloc la moció presentada per PXC contra la corrupció a l’Ajuntament de Vic; el regidor Fuentes va llegir la moció on es demanava el cessament de l’alcalde de Vic i el regidor Serrat en les seves funcions. La moció va quedar rebutjada amb els vots en contra de CIU, ERC, SI, PSC, CUP i els regidors Anglada i Riera.

La tercera moció presentada per PXC pel compliment de a llei a la utilització dels despatxos dels grups municipals . El regidor Fuentes va llegir la moció on es demanava que els regidors Anglada i Riera no tinguin accés a despatxos municipals; el ple va rebutjar la moció amb el vot en contra de CIU, ERC, SI, els regidors Anglada i Riera, PSC i CUP .

La quarta moció presentada per la CUP i ICV de suport a les reivindicacions de la Plataforma d’afectats per la hipoteca d’Osona en l’acampada davant l’oficina del BBVA a Manlleu i per a la petició a aquesta entitat financera que accepti les solucions proposades. Anna Erra concreta que l’Ajuntament s’ha pronunciat a favor i es vol que Vic sigui una ciutat lliure de desnonats. Aquesta moció va quedar aprovada amb l’abstenció de PXC.

La cinquena moció presentada per la CUP i ICV contra el càstig col·lectiu al poble palestí. Els grups municipals que signen la moció van exposar que es tracta d’un punt impulsat per la Plataforma Complicitats que Maten, i demanen rebutjar els atacs d’Israel vers Palestina i denunciar els convenis entre universitats israelianes i la UVic-UCC. Diversos grups municipals com SI, PSC, ERC i CIU van demanar que es retirés el paràgraf que es fa referència a les Universitats i el grup PXC es va mostra en desacord ja que considera que el poble palestí és víctima de Hamas no del poble jueu. La CUP es va mantenir ferm en no acceptar les esmenes proposades pels diversos grups municipals per no poder decidir en nom de qui ha proposat la moció. La moció finalment va quedar rebutjada amb es vots a favor de la CUP, ICV i SI; l’abstenció de ERC i PSC; els vots en contra de CIU, PXC, Anglada i Riera.

La sisena moció presentada pel regidor Anglada per deixar de pagar la quota de la Federació de Municipis de Catalunya . CIU i PSC van mostrar el suport pels alcaldes i regidors que es veuen implicats i és la justícia qui ha de resoldre el cas. La moció va quedar rebutjada amb els vots en contra de CIU,
PSC, SI, ICV i CUP.

Finalitzades les mocions es va passar al torn de precs i preguntes. Es va aixecar la sessió a les 22.30 h, després de gairebé 5 hores de ple municipal.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't