Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

El president de la Diputació inaugura l’espai Joan Font de Rupit i Pruit

Salvador Esteve, que va presidir l’acte aquest dissabte al migdia, va recordar que els pobles petits i la regió metropolitana “són dues cares complementàries d’un mateix país”. L’espai Joan Font inclou el centre cívic i les piscines municipals.

  • El 9 Nou
  • 05/07/2014 | 17:28

Nota de premsa de la Diputació de Barcelona

«No hi ha pobles petits, Catalunya es construeix en clau local amb pobles com Rupit i Pruit i amb la regió metropolitana, que són dues cares complementàries d’un mateix país», ha sentenciat Salvador Esteve avui durant la inauguració de la sala polivalent de l’Espai Joan Font, que així satisfà la necessitat de disposar d’un àmbit que pugui acollir representacions escèniques.

Acompanyat de l’alcalde, Sebastià Juanola, i del president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, el president del grup d’ERC a la Diputació de Barcelona, Pere Prat, la directora dels Serveis Territorials de Governació i Relacions Institucionals a la Catalunya Central, i diversos alcaldes de la comarca i membres del consistori, Esteve ha signat prèviament al Llibre d’honor de l’Ajuntament i ha visitat el retaule barroc de l’Església de Sant Miquel.

Ja a l’Espai Joan Font, el president Esteve ha insistit en el «suport de la Diputació als municipis amb menys població i recursos per equilibrar la prestació de serveis públics bàsics a tot arreu», i ha recordat que, fa poc més d’una setmana, ja va ser a Rupit i Pruit per presentar una nova línia d’ajut als petits municipis. «Dues visites seguides al municipi -ha afegit- on no hi anava cap president de la Diputació des de Samaranch».

L’Espai Joan Font (dedicat a la memòria d’aquest estudiós de la vida local i autor del llibre “Soldat de dos exèrcits. L’odissea de la lleva del biberó”) és un edifici municipal que funciona com a centre social i cultural del poble.

Consta d’una sala polivalent, les piscines municipals i les instal·lacions annexes (bar, vestuaris i lavabos). Dissenyat per l’arquitecte Joan Solà, es troba en ús des de setembre de 2012, quan es va enllestir la primera fase de les obres –amb ajut de la Diputació- i es va estrenar amb motiu de la festa major.

La segona fase s’ha cobert amb una aportació del Pla Xarxa de Governs Locals 2013.

La sala polivalent era una necessitat per al poble, perquè anteriorment no hi havia cap recinte públic per fer-hi activitats i s’utilitzava el centre parroquial –amb barreres arquitectòniques- o es llogava una carpa per a la festa major, amb el consegüent encariment de costos i manca de confort.

Per això, l’Ajuntament va decidir construir una sala polivalent al recinte de les piscines, un solar d’uns 1.000 m2, de manera que les instal·lacions annexes tinguessin ús tot l’any. L’obra s’ha aprofitat també per remodelar les piscines i fer-les més petites.”

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.