EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El Ripollès reivindica la seva relació amb els orígens de Catalunya per atraure el turisme internacional

L’exfutbolista i exentrenador del Barça Carles Rexach ha participat en la presentació del projecte i ha recordat els seus orígens ripollesos.

El 9 Nou
08/09/2010

Quatre poblacions del Ripollès han presentat el pla estratègic de dinamització ‘Terra de comtes i abats’, un projecte creat per fomentar l’atractiu turístic del seu llegat medieval. Els municipis de Campdevànol, Gombrèn, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses han apostat per promocionar els seus conjunts arquitectònics, la seva gastronomia i els seus paisatges. El protagonisme el comparteixen amb personatges històrics com l’abat OliBa i Guifré el Pilós o mítics com el comte Arnau. El monestir de Ripoll o els camins de Campdevànol formen part de l’oferta turística que ha rebut la inversió de quatre milions d’euros, finançat pel Govern, l’estat espanyol, el consorci gironí i els consistoris.

El Baix Ripollès, a diferència de la vall de Camprodon o la vall de Ribes de Freser, ha tingut més tradició industrial i no ha potenciat el seu atractiu turístic, segons ha explicat l’alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà. Malgrat això, el baix Ripollès ‘és sens dubte la zona amb més patrimoni històric i cultural de tot el Ripollès’, ha afirmat Jordà durant la presentació del pla ‘Terres de comtes i abats’ aquest dimecres al Palau Robert. Segons l’alcaldessa, sols faltava donar valor a aquest llegat per poder promocionar-lo.

Aquest pla es troba emmarcat en la línea del pla estratègic de turisme de Catalunya, marcat al 2005 per la necessitat de fomentar el turisme sostenible. Un model turístic que es defineix per ‘respectar el medi ambient, promocionar la creació d’ocupació laboral local estable, fomentar l’economia de la identitat i, finalment, ajudar a la posada en valor de tots els elements que conformen la identitat d’un poble’, segons ha explicat Josep Huguet, el conseller de Innovació, Universitats i Empreses.

‘Terres de l’Ebre 2005’ va ser el primer pla de competitivitat que es va presentar, seguit per ‘Xarxa de turisme industrial’, ‘Xarxa de turisme d’acollida de Catalunya’, ‘Terra de comtes i abats’, ‘Tarraco romana’ i el darrer en ser aprovat, ‘Boscos de bruixes i bandolers’. ‘Hem fet un model turístic que fins ara no era present i amb el qual fem un salt, fem un abans i un després. Deixem traces al territori, amb resultats econòmics tangibles’ ha explicat Huguet.

Segons el conseller, fins i tot els municipis de turisme tradicional de costa o de muntanya han d’adaptar-se a aquest model, per tal de captar turistes en base als elements de la identitat pròpia de cada població. Segons Huguet, aquesta seria la millor estratègia per superar la competència que suposen les destinacions ‘low-cost’.

Joan Carles Vilalta, director general de Turisme, ha fet d’amfitrió de l’acte, i ha volgut destacar que els mateixos catalans no són conscients del gran patrimoni cultural, paisatgístic, arquitectònic, històric i tradicional d’aquest territori.

En aquesta presentació també s’hi trobaven els altres tres alcaldes del Baix Ripollès implicats en el pla ‘Terra de comtes i abats’; Francesc Francisco-Busquets, sotsdelegat del Govern en representació de l’Estat a Girona, i Ramon Turrats, president de Ripollès Desenvolupament. A més, el l’exfutbolista professional Carles Rexach ha participat a la presentació, en què ha assegurat que haver passat la infància al Ripollès sempre l’ha fet sentir com ‘un fill adoptiu’ d’aquesta terra pirinenca.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't