EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El VicJove va atendre 10.000 usuaris el 2012, mil més que l’any anterior

Entre les consultes han crescut especialment les que fan referència a la formació, més de 2.000.

El 9 Nou
12/03/2013

Aquesta és una de les dades de la memòria del servei per a joves de l’Ajuntament de Vic i que ara s’ha presentat. Majoritàriament, del servei en fan ús persones d’entre 12 i 29 anys, per a interès propi, i acudint directament a les instal·lacions. Entre les consultes han crescut especialment les que fan referència a la formació, més de 2.000.

Per darrere de la formació, hi ha la la cultura i el lleure, amb 1.800 consultes, i el treball, amb 1.250. A banda d’aquestes, l’Oficina Jove de Treball, que també té la seu a les dependències del VicJove, ha atès 777 persones, majoritàriament per orientació laboral, però que també han fet fins a un centenar de peticions d’informació sobre el treball a l’estranger.

La memòria del 2012 recull les propostes desplegades al llarg de l’any basant-se en els eixos que marca el Pla Local de Joventut, que van des de mòduls de formació, fins a la mostra de teatre jove Molta Merda o l’aposta per xarxes socials com el Facebook i el Twitter en la comunicació i interacció amb els joves. Una de les propostes culturals que organitza el Vic Jove, el VicSona, canvia de dates. No serà a l’estiu, una època amb molta oferta lúdica i musical, sinó concidint amb el Mercat del Ram. Es farà els dies 22 i 23 de març, a l’espai ETC, i hi participaran vuit grups, a més de Bonobos i Men in Black, les formacions convidades.

Nota de premsa de l’Ajuntament de Vic

VicJove, un referent a la ciutat pel col·lectiu

Arribar a nous públics joves és el repte de la regidoria de Joves de l’Ajuntament de Vic

Avui al matí s’ha presentat la memòria de l’any 2012 del servei de joves de l’Ajuntament de Vic, VicJove. La roda de premsa ha comptat amb la presència del regidor de Benestar i Família, Salut i Joves, Xavier Farrés; la coordinadora de l’àrea Social de l’Ajuntament, Núria Homs i el coordinador del VicJove, Josep M. Brugera.

“El servei del VicJove és i ha de continuar sent la porta d’entrada a l’administració per tots els joves de la ciutat i, a la vegada un referent per tots ells”. Aquesta és el gran repte que s’havia autoimposat la regidoria, segons ha afirmat la coordinadora de l’àrea, Núria Homs i que les dades de la memòria mostren que s’està complint. De fet, en el darrer any hi ha hagut un increment d’usuaris respecte l’any anterior.

Un dels nous reptes que s’ha marcat l’àrea social, a partir del VicJove i amb la complicitat de diversos departaments del mateix Ajuntament, és arribar a aquells col·lectius de joves que encara no coneixen el servei i sovint poden quedar exclosos del sistema. Per això es treballa en dos projectes concrets: per una banda, el projecte El 9 Vic que consisteix en fer un seguiment individualitzat donant pautes formatives als joves reagrupats que arriben a Vic i que són majors de 16 anys, sovint amb problemes de comprensió d’idioma. De fet, amb aquestes característiques s’ha detectat un total de 60 joves, amb els quals ja s’hi està treballant. D’altra banda també es vol arribar a aquells joves que es troben més al carrer i que sovint no tenen cap ocupació. Després d’un estudi previ realitzat la tardor passada on s’identifiquen els col·lectius i els llocs de trobada d’aquests joves, a partir del mes d’abril s’iniciaran diverses actuacions directes al carrer per conèixer més a fons la realitat d’aquests joves.

Durant la presentació també s’ha fet esment d’una nova iniciativa creada recentment i que respon al Programa Via Jove de Pla de Barris. Aquest consisteix en una vegada s’acaba un procés formatiu s’inicia un procés de servei a la comunitat. Una nova fórmula d’aprenentatge amb la idea de corresponsabilitat que en aquests moments està prenent importància social.

Pel què fa la memòria de 2012 del Servei del VicJove destacar que durant l’exercici 2012 hi ha hagut un total de 10.047 usuaris, un 10 % més respecte l’any anterior. Segons el coordinador del VicJove, Josep M. Brugera els joves entre 12 i 29 anys són els que més utilitzen el servei; així com una creixent demanada del gènere femení. Encara molt les persones s’adrecen al servei de forma presencial, sobretot quan es tracta de consultes de caire acadèmic o d’orientació professional. Brugera també ha afirmat que el VicJove es fan xerrades periòdiques als diversos centres d’educació de la ciutat.

Destacar que des del mateix local i des de ja fa uns anys també hi ha l’Oficina Jove d’Osona en la qual hi ha l’Oficina de Jove de Treball, amb 940 consultes durant l’any 2012; i l’Oficina Jove de Salut amb un total de 22 tallers realitzats durant el mateix període. Segons Brugera s’ha detectat un augment de la demanda pel què fa el treball a l’estranger. De fet, aquest pròxim divendres, dia 8 de març a les 18.00 h tindrà lloc una xerrada sobre aquesta temàtica i està previst que se’n programin de noves.

Finalment, VicJove també ofereix una sèrie d’accions seguint les línies estratègiques marcades al Pla Local de Joventut de Vic 2012-2015 i que s’emmarquen en tres grans eixos com són l’emancipació, la participació i la cohesió social.

Xavier Farrés, regidor de Benestar i Família, Salut i Joves ha tancat la roda de premsa destacant el paper que fa el Consell Local de Joves, que gràcies a les seves aportacions es pot configurar part de la programació d’activitats del VicJove. Farrés ha expressat que des de la regidoria s’ha d’estar atent a les noves tendències d’aquest col·lectiu amb l’objectiu de donar solucions en una societat cada dia canviant.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 857 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't