EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Els 8 estudiants del 9

Vuit estudiants d’Osona han aconseguit un 9 o més als exàmens de la selectivitat; al Ripollès, en canvi, les notes han estat més baixes.

El 9 Nou
29/06/2015

Si fa un any parlàvem de rècord en la història de les proves d’accés a la universitat a Osona perquè hi havia set estudiants que havien tret més d’un 9 a la selectivitat, aquest any aquell rècord s’ha superat. Un total de vuit estudiants han tret un 9 o més a les proves d’accés a la universitat, les PAU. La més baixa ha estat un 9 i la més alta, un 9,3.

A Osona, dels 655 estudiants que es van presentar a la selectivitat entre el 9 i l’11 de juny d’aquest any, la van superar 638. La nota mitjana d’Osona és de 6,504, que és inferior a la mitjana catalana, amb un 6,719. Pel que fa a la comarca veïna del Ripollès, dels 60 alumnes que van fer els exàmens només un els va suspendre. Malauradament, cap dels aprovats va arribar al 9. Per contra, la mitjana d’aquesta comarca és més alta que l’osonenca, amb un 6,522. A tot Catalunya, s’hi van presentar un total de 25.858 estudiants. D’aquests, les van superar 25.203.

Pel que fa a la mitjana de l’expedient de Batxillerat, d’on provenen la gran majoria dels estudiants que s’enfronten a les PAU, la mitjana d’Osona és de 7,23; al Ripollès, de 7,21, i sumant tot el territori català, d’un 7,30.

Per últim, val a dir que aquest any la nota mitjana d’accés a la universitat a Catalunya, que es calcula basant-se en el 60% corresponent a l’expedient dels dos cursos de Batxillerat i el 40% restant de la nota de la fase general de les PAU, ha estat de 7,047, la més alta dels darrers cinc anys.

Erola Puigsech, estudiant de l’Institut de Taradell, ha estat l’osonenca que ha aconseguit la millor nota a la selectivitat, amb un 9,35. Assegura que “estic molt satisfeta de la nota. La selectivitat va ser bastant com m’esperava, però vaig tenir sort del suport moral que ens donàvem amb els companys de classe per no passar tants nervis”. Explica que el secret de treure tan bona nota “és fer feina durant els dos cursos de Batxillerat”. El mateix diu Arnau Comajoan, de l’institut Jaume Callís de Vic, amb un 9, i Genís Serrabasa, amb un 9,1 i estudiant de l’Institut de Taradell. Coincideixen a dir que “aquestes notes s’han de lluitar. La cosa està a anar estudiant sempre, perquè no et regalen res”. “També cal constància i qüestionar-se el contingut de les assignatures de manera crítica perquè és realment com s’arriben a aprendre”, afegeix Comajoan.
Com acostuma a passar cada any, la selectivitat deixa anècdotes. Aquest any la més famosa és sobre el significat de catáfora a l’examen de llengua castellana. “Va ser el primer examen que vam fer i amb això ja em vaig desesperar”, confessa Bruna Miarons, estudiant de l’Institut del Voltreganès i amb un 9,1. “Jo vaig tenir la sort que la setmana abans ho havíem repassat i ho vaig saber”, comenta satisfet Gerard Vallejo, que va treure un 9,2 i estudiava a l’institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter. Val a dir que aquesta pregunta només la van respondre bé tres dels vuit estudiants.
Mariona Colomer, de l’institut Jaume Vicens Vives de Girona, i Júlia Sánchez, de l’institut Jaume Callís de Vic, totes dues amb un 9,2, aconsellarien als futurs estudiants que hagin de fer les PAU dient-los que “cal tenir confiança amb un mateix i apretar durant el Batxillerat” i durant aquest temps “donar el millor de tu. Així no estaràs obligat a més”. Per la seva banda, Clàudia Codina, estudiant de l’Institut de Tona i amb un 9,1, recomana “estudiar amb companys. A mi em va anar bé amb els exercicis de les assignatures de matemàtiques i economia”.

Després del tràngol de les PAU tots vuit estan il·lusionats i esperançats amb la nova etapa vital que començaran d’aquí a quatre dies: la vida universitària.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 875 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't