Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Els bars que alimenten la Universitat de Vic

Fer el cafè, esmorzar o dinar, és pels estudiants una assignatura més que han de fer a la UVic. Aquesta ofereix un serveix de menjador on els alumnes poden utilitzar una sala amb microones i taules on asseure’s tranquil·lament. A més, hi ha màquines expenedores per si s’han quedat amb gana.

  • El 9 Nou
  • 15/02/2013 | 14:35
  • 0

La manca d’un establiment propi a la universitat vigatana explica la presència i funció dels bars i restaurants que envolten els campus de la UVic. Exactament en trobem set, repartits entre el carrer Sagrada Família (La Cantonada, El Sagrada Família i l’Entorn) i el carrer Miramarges (Miramarges, Fet Nostre, Magadán i Univic).

Fem una ruta per aquests bars i restaurants. Comencem per l’entrada principal de la Universitat, i ens trobem el restaurant Sagrada Família. Aquest es va obrir ara farà 18 anys, l’any 1995. Només entrar crida l’atenció el billar i el futbolí, sempre solen estar plens a totes hores. Parlem amb Josep Caro, el seu propietari, són les dues del migdia, l’hora punta. En Josep, “Pep” per als més propers, ens assegura que fan uns 35 menús al dia. “Abans em fèiem més però s’ha notat molt la crisi”. A més, remarca que estan molt lligats al personal de la Universitat de Vic, tant estudiants com professorat.

Caminem un minut i ja estem al carrer de l’entrada secundària a la Universitat, al carrer Miramarges. Obrim la porta del Fet Nostre i ens atén amb una rialla molt amable l’Albert Vaqué, el seu propietari. Ara fa set anys que van obrir. La decoració de l’establiment és alegre i jovial. “Intentem proposar coses diferents”, comenta. Preguntem pel número de menús que fan el dia i l’Albert ens comenta que “uns 20-25, depèn del dia i de la butxaca”. “La crisi es nota però tot i això intenten innovar respecte als altres restaurants. Ens agrada oferir un menú fet per nosaltres”, afegeix.

Finalment, acabem el recorregut al Frankfurt Cerveseria Magadán. Destaca un ambient molt juvenil tant a la seva terrassa com a l’interior. Ens atén el Paco Gallego, el seu propietari. Fa 5 anys que van obrir aquest negoci que de moment resisteix la crisi. En Paco ens comenta que fan tot tipus d’entrepans, tapes i plats combinats i que sobretot els estudiants demanen molt les ofertes. “Cervesa més entrepà, un litre de cervesa més braves o els minientrepans per a esmorzar”. “ La crisi s’ha notat molt, ara el que toca és aguantar. Crec que la Universitat de Vic és l’única facultat que ha crescut en nombre d’alumnes de tota Catalunya i això ens dona esperança”, comenta.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.