Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Els millors del món

Betara, de Perafita i Olost, ha obtingut un or i una plata al te√≤ric campionat mundial de formatges. L’any passat ja hi havia estat reconegutda la formatgeria Mas el Garet, de Tona. El World Cheese Awards v√©nen a ser els ‘√≤scars’ del g√®nere. EL 9 NOU d’aquest divendres hi dedica una cr√≤nica.

  • El 9 Nou
  • 03/12/2010 | 11:26
  • 0

Els formatges d’Osona han començat a fer-se un nom dins el sector, a escala mundial. Si l’any passat va ser la Formatgeria Mas el Garet, de Tona, la que va recollir dos guardons al World Cheese Awards, aquest any han estat dues altres formatgeries de la comarca les que han arreplegat el seu premi en aquest prestigiós certamen, considerat l’autèntic campionat del món dels formatges.

El millor resultat, amb una medalla d’or i una de plata, ha estat per a dos productes elaborats per Betara, la formatgeria que té seus a Perafita i Olost. En concret, el Betara de cabra cremós ha obtingut la medalla d’or en la categoria de formatges semicurats amb llet pasteuritzada de cabra; i el Betara d’ovella ha recollit la medalla de plata en la categoria de semicurats amb llet pasteuritzada d’ovella.

‚ÄúS√≥n dos dels formatges m√©s comercials que tenim‚ÄĚ, explica Ramon Berengueras, gerent d‚Äôaquesta empresa familiar nascuda a Perafita l‚Äôany 1995, i que el 2006 va traslladar part de la producci√≥ en una nau d‚ÄôOlost. ‚Äú√Čs un reconeixement important dins del sector‚ÄĚ, es felicitava Berengueras, a qui dimarts li van comunicar l‚Äôobtenci√≥ dels dos guardons. Segons ell, aquest premi esdev√©, sobretot, un reconeixement a la feina del dia a dia. ‚Äú√Čs bo que la feina ben feta tingui premi; per a nosaltres √©s una gran satisfacci√≥‚ÄĚ, conclou.

Aquesta era la primera vegada que Betara presentava algun dels seus formatges en aquest reconegut campionat. L’empresa aprofitarà per celebrar-ho amb els seus clients en el decurs del tast de formatges que organitza des de fa cinc anys. Tindrà lloc el dia 19 de desembre, durant tot el matí, a la seu d’Olost.

I un bronze a Formatges de Muntanyola

La Formatgeria de Muntanyola també ha aconseguit un pessic dels premis d’aquesta edició del World Cheese Awards. El seu formatge Garrotxa va obtenir una medalla de bronze en la categoria de formatges curats de cabra. Els responsables de la formatgeria, oberta des de fa 20 anys al Mas Vilavendrell, es van assabentar del guardó per la trucada d’EL 9 NOU.

El World Cheese Awards √©s una iniciativa de The Guild of Fine Food, una reconeguda revista anglesa d‚Äôalta gastronomia. En aquesta vintena edici√≥ s‚Äôhi van presentar 2.629 formatges de 29 pa√Įsos d‚Äôarreu del m√≥n, repartits en una trentena de categories. Un jurat amb 201 experts internacionals van ser els encarregats d‚Äôavaluar i puntuar aspectes com la textura, l‚Äôolor o el gust de cada formatge.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.