Els formatges d’Osona han començat a fer-se un nom dins el sector, a escala mundial. Si l’any passat va ser la Formatgeria Mas el Garet, de Tona, la que va recollir dos guardons al World Cheese Awards, aquest any han estat dues altres formatgeries de la comarca les que han arreplegat el seu premi en aquest prestigiós certamen, considerat l’autèntic campionat del món dels formatges.
El millor resultat, amb una medalla d’or i una de plata, ha estat per a dos productes elaborats per Betara, la formatgeria que té seus a Perafita i Olost. En concret, el Betara de cabra cremós ha obtingut la medalla d’or en la categoria de formatges semicurats amb llet pasteuritzada de cabra; i el Betara d’ovella ha recollit la medalla de plata en la categoria de semicurats amb llet pasteuritzada d’ovella.
“Són dos dels formatges més comercials que tenim”, explica Ramon Berengueras, gerent d’aquesta empresa familiar nascuda a Perafita l’any 1995, i que el 2006 va traslladar part de la producció en una nau d’Olost. “És un reconeixement important dins del sector”, es felicitava Berengueras, a qui dimarts li van comunicar l’obtenció dels dos guardons. Segons ell, aquest premi esdevé, sobretot, un reconeixement a la feina del dia a dia. “És bo que la feina ben feta tingui premi; per a nosaltres és una gran satisfacció”, conclou.
Aquesta era la primera vegada que Betara presentava algun dels seus formatges en aquest reconegut campionat. L’empresa aprofitarà per celebrar-ho amb els seus clients en el decurs del tast de formatges que organitza des de fa cinc anys. Tindrà lloc el dia 19 de desembre, durant tot el matí, a la seu d’Olost.
I un bronze a Formatges de Muntanyola
La Formatgeria de Muntanyola també ha aconseguit un pessic dels premis d’aquesta edició del World Cheese Awards. El seu formatge Garrotxa va obtenir una medalla de bronze en la categoria de formatges curats de cabra. Els responsables de la formatgeria, oberta des de fa 20 anys al Mas Vilavendrell, es van assabentar del guardó per la trucada d’EL 9 NOU.
El World Cheese Awards és una iniciativa de The Guild of Fine Food, una reconeguda revista anglesa d’alta gastronomia. En aquesta vintena edició s’hi van presentar 2.629 formatges de 29 països d’arreu del món, repartits en una trentena de categories. Un jurat amb 201 experts internacionals van ser els encarregats d’avaluar i puntuar aspectes com la textura, l’olor o el gust de cada formatge.
{{ comment.text }}