Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Els mitjans aeris es reincorporen a les tasques d’extinció de l’incendi del Lluçanès

El perímetre del foc no ha crescut durant la passada nit, i les condicions meteorològiques han permès a les dotacions terrestres fer una feina molt intensa.

  • El 9 Nou
  • 19/07/2012 | 18:04

La setantena de dotacions terrestres que han estat treballat intensament durant la nit reben ja el suport dels sis mitjans aeris que ja treballen en l’extinció de l’incendi, així com de la maquinària pesada.

Nota de premsa dels Bombers (07.49)

Els Bombers continuen treballant en l’incendi de Sant Feliu Sasserra (Bages), que continua actiu

· Sis mitjans aeris ja s’han incorporat a les tasques d’extinció a primera hora del matí

· El perímetre del foc no ha crescut durant la passada nit, i les condicions meteorològiques han permès a les dotacions terrestres fer una feina molt intensa

· La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en alerta l’INFOCAT

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció de l’incendi forestal de Sant Feliu Sasserra (Bages).

La setantena de dotacions terrestres que han estat treballat intensament durant la nit reben ja el suport dels sis mitjans aeris que ja treballen en l’extinció de l’incendi, així com de la maquinària pesada.

El foc continua, a hores d’ara, actiu, i la prioritat dels Bombers es concentra en els dos flancs de l’incendi, un cop el cap va poder ser aturat. Cal destacar que el perímetre afectat per l’incendi no ha crescut al llarg de la nit, i segons el Cos d’Agents Rurals, són unes 350 les hectàrees que s’han vist afectades pel foc.

Dues carreteres, la B-431 i la B-433, al seu pas per Sant Feliu Sasserra, continuen tallades en tots dos sentits de la marxa, segons que ha confirmat el Servei Català de Trànsit.

Segons el Cos d’Agents Rurals, la superfície provisional afectada pel foc és de 350 hectàrees, majoritàriament del terme d’Oristà i Sant Feliu Sasserra. Un 60-70% serien de massa forestal i la resta, conreus.

En les tasques d’extinció també hi col·laboren voluntaris de diverses Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), del Cos d’Agents Rurals i efectius del Servei de Prevenció d’Incendis (del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural), així com Mossos d’Esquadra, el Sistema d’Emergències Mèdiques i la Creu Roja.

Informació de l’ACN de dijous al vespre

L’incendi forestal de Sant Feliu Sasserra ja ha afectat 250 hectàrees, segons el primer balanç provisional. Aquest vespre, hi treballen vint dotacions aèries i 60 mitjans terrestres. Per la seva banda, la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha activat la fase d’alerta del pla Infocat, que fins ara es trobava en prealerta per risc d’incendis forestals. El foc ha començat poc després de les cinc de la tarda i ha obligat a confinar, per precaució, els habitants de Sant Feliu Sasserra i a tallar dues carreteres, la B-431 i B-433, al mateix terme municipal. Aquest és el segon incendi en nou dies després que un foc agrícola i forestal calcinés 4,2 hectàrees el passat 10 de juliol.

En aquest cas, va cremar un 80% de vegetació agrícola i un 20% de forestal. L’endemà els bombers el van donar per controlat i no va caldre fer cap desallotjament de nucli habitat.

A les vuit del vespre, un total de vint mitjans aeris i una seixantena de terrestres, a més de diversos efectius de les ADF, treballaven a la zona. Arran de l’incendi, els bombers han demanat que es llaurin els camps propers.

D’altra banda, s’ha constituït el Centre de Comandament Avançat al camp de futbol de la localitat. A més, s’hi ha desplaçat dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques i tretze patrulles dels Mossos d’Esquadra.

Població confinada

La població de Sant Feliu Sasserra continua confinada des de les sis de la tarda per evitar possibles afectacions per fum. A més, s’han desallotjat o també confinat sis masies de la zona, concretament el Mas Comesòlibes, la masia Puiglluçà, la masia la Jordana, la masia Peonelles, cal Serraret i can Nazari.

El Servei Català de Transit recorda que continuen tallades a la circulació la carretera B-431 entre el quilòmetre 61 i el 65, i la B-433 entre el quilòmetre 12 i 15, al terme municipal de Sant Feliu Sasserra.

Nota de premsa dels Bombers (01.11)

El foc de Sant Feliu Sasserra (Bages) continua actiu i hauria afectat un perímetre de 350 hectàrees

Els Bombers de la Generalitat treballaran intensament durant tota la nit amb seixanta-cinc dotacions terrestres i maquinària pesada

El Conseller Felip Puig ha mostrat el seu condol per la mort d’un ADF després d’haver col·laborat en les tasques d’extinció de l’incendi de Castellar del Vallès

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en alerta l’INFOCAT, i ha informat que s’ha retirat el confinament de la població de Sant Feliu Sasserra

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per controlar l’incendi forestal de Sant Feliu Sasserra. Amb l’arribada de l’ocàs, s’han retirat els mitjans aeris i a aquesta hora treballen a la zona seixanta-cinc vehicles dels Bombers de la Generalitat (entre vehicles d’aigua i comandament, vehicles del GRAF, una ambulància del Grup d’Emergències Mèdiques i maquinària pesada). En total, són tres-cents efectius dels Bombers treballant a la zona.

Segons el Cos d’Agents Rurals, la superfície provisional afectada pel foc és de 350 hectàrees, majoritàriament del terme d’Oristà i Sant Feliu Sasserra. Un 60-70% serien de massa forestal i la resta, conreus.

El conseller d’Interior Felip Puig, que s’ha desplaçat al Centre de Comandament de Bombers, ha apuntat que “possiblement el foc hagi estat causat per una màquina de segar”. El conseller també ha afegit que el vent, la disponibilitat de combustible i la sequera acumulada dels últims dies han propiciat la ràpida propagació del cap, que “ha provocat un flanc de longitud aproximada de vuit quilòmetres”.

En aquests moments, el cap de l’incendi, que és el que havia avançat en direcció a Prats de Lluçanès, està contingut i els Bombers concentren els esforços al flanc esquerre, on es treballa també amb maquinària pesada.

Per aquesta nit, la previsió és que les humitats relatives pugin més que les nits anteriors i demà les temperatures serien més baixes que avui; tot i així, els Bombers seguiran amatents a l’evolució del foc, ja que demà al matí es preveu que torni la marinada.

Està previst que demà, a les 06.30 hores aproximadament, s’incorporin tres helicòpters i dos avions de vigilància i atac en les tasques d’extinció. Cap a les 08.15 hores s’hi afegirien cinc mitjans aeris més i a les 09.40 hores, tres helicòpters més. Els Bombers de la Generalitat també compten amb dos helicòpters més de suport, per si fos necessari.

En les tasques d’extinció també hi col·laboren dos-cents voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), una trentena d’efectius del Cos d’Agents Rurals i una quinzena d’efectius del Servei de Prevenció d’Incendis (del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural).

A la zona hi ha quinze patrulles de Mossos d’Esquadra, tres unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i una de la Creu Roja. El SEM ha atès tres persones: dos efectius d’ADF ferits molt lleu i un pagès amb cremades de primer grau, que ja s’ha donat d’alta.

El foc ha afectat una línia d’alta tensió i a aquesta hora hi ha una desena d’abonats, de la zona propera a l’incendi, que continuen sense llum.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat informa que ja s’ha retirat el confinament de la població de Sant Feliu Sasserra. Segons informa Mossos d’Esquadra, s’ha evacuat una vintena de persones de Sant Nazari a una residència de Prats de Lluçanès, mentre que algunes de les persones desallotjades de diverses masies haurien estat evacuades al poliesportiu de Sant Feliu Sasserra. Preventivament, també s’ha alertat algunes masies de la zona d’Oristà, que s’haurien de confinar si el foc s’acostés a la seva zona.

Segons el Servei Català de Transit, continua tallada la circulació a la carretera B-431 entre el quilòmetre 61 i el 65, i a la B-433 entre el quilòmetre 12 i 15, al terme municipal de Sant Feliu Sasserra.

Nota de premsa dels Bombers (19.50)

Els Bombers continuen treballant en l’incendi forestal de Sant Feliu Sasserra (Bages)

El foc afectaria una superfície aproximada de 250 hectàrees

En aquests moments hi treballen una vintena de mitjans aeris i una seixantena de dotacions terrestres de Bombers de la Generalitat

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat l’alerta de l’INFOCAT

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per controlar l’incendi forestal de Sant Feliu Sassera. A hores d’ara, a la zona hi treballen una vintena de mitjans aeris i una seixantena de dotacions terrestres dels Bombers, a més de diversos efectius de les ADF.

Els Bombers estan treballant en un perímetre aproximat de 250 hectàrees. Els Bombers han demanat que es llaurin alguns camps propers a la zona de l’incendi.

El Centre de Comandament de Bombers ha quedat constituït al camp de futbol de Sant Feliu Sasserra.

Al lloc dels fets s’hi han desplaçat dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i tretze patrulles de Mossos d’Esquadra.

Segons informa Mossos d’Esquadra, la població de Sant Feliu Sasserra continua confinada des de les 18.00 hores, per evitar possibles afectacions per fum. També s’han desallotjat o confinat sis masies de la zona (el Mas Comesòlibes, la masia Puiglluçà, la masia la Jordana, la masia Peonelles, cal Serraret i can Nazari).

El Servei Català de Transit recorda que continuen tallades a la circulació la carretera B-431 entre el quilòmetre 61 i el 65, i la B-433 entre el quilòmetre 12 i 15, al terme municipal de Sant Feliu Sasserra.

Alerta de l’INFOCAT

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat aquesta tarda de forma preventiva el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT en fase d’alerta pel foc de Sant Feliu Sasserra (Bages).

Els municipis de Sant Feliu Sasserra i Prat de Lluçanès han comunicat a la DGPC l’activació dels seus respectius plans d’emergències municipals en fase d’emergència.

Aquest matí la DGPC ja havia emès una prealerta del Pla INFOCAT per l’increment del valor de risc d’incendi forestal en les previsions pel dia d’avui, afectant pràcticament el conjunt del país i en concret a 31 comarques. Durant el dia d’avui i fins demà, el risc d’incendi forestal serà present al conjunt del país excepte les comarques del Pirineu.

Les comarques més afectades pel risc d’incendi són i per demarcacions són:
Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, La Selva i Pla de l’Estany
Barcelona: Alt Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental
Catalunya Central: Anoia, Bages, Osona i Solsonès
Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Priorat
Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta.
Lleida: Garrigues, Noguera, Pla de l’Urgell, Segarra, Segrià i Urgell
Alt Pirineu i Aran: Pallars Jussà

Nota de premsa dels Bombers (18.20)

Els Bombers treballen en un nou incendi forestal a Sant Feliu Sasserra (Bages)

S’ha demanat el confinament de la població de Sant Feliu Sasserra

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la Prealerta de l’INFOCAT

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats, a les 17.07 hores, d’un incendi de vegetació a Sant Feliu Sasserra (Bages), a la zona del Serrat de la Rovira. En aquests moments hi treballen deu mitjans aeris i una quarantena de dotacions terrestres, a més de diversos efectius d’ADF.

Fins al lloc dels fets també s’hi ha desplaçat una ambulància preventiva del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Segons informa Mossos d’Esquadra, s’ha desallotjat preventivament el Mas Comesòlibes. De forma preventiva, i per evitar afectacions per fum, s’ha demanat el confinament de la població de Sant Feliu Sassera.

Prealerta de l’INFOCAT

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès aquest matí una nova Prealerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.