Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Els nens de la Vall de Camprodon van a collir trumfes

L’activitat forma part del projecte Ens Mengem la Vall, amb el qual les Cuines de la Vall de Camprodon, en col•laboració amb l’escola Dr. Robert i productors de trumfes i de poltre volen introduir aquests productes en la dieta i en la cultura de l’alumnat.

  • El 9 Nou
  • 11/10/2011 | 14:14
  • 0

Nota de premsa

Anem a collir trumfes amb l’escola!

L’alumnat de cicle mitjà de l’escola Dr. Robert participa en la primera activitat del projecte Ens Mengem la Vall amb la visita de camp a Can Illa de Molló

Dimecres 5 d’octubre va tenir lloc la primera sortida de camp del projecte Ens Mengem la Vall, amb la sortida de les i els alumnes de cicle mitjà a Can Illa de Molló per collir trumfes. A Can Illa, on els esperava en Joan Buixeda, la mainada va poder veure com el tractor garbellava les trumfes, deixant-les assecar al sol una estona. Mentre esperaven poder començar l’activitat de recollida, l’Eva Martínez, secretària de les Cuines de la Vall de Camprodon, els va fer una explicació sobre l’origen, les anècdotes, el nom, la botànica i el procés de cultiu de la trumfa a la nostra Vall. Però no va ser fins quan es va iniciar la collida, amb cistells i sacs a la mà, que tots plegats van endinsar-se plenament en la tasca que els nostres pagesos, any rere any, fan des de finals d’agost a primers d’octubre.

Després, quan ja tothom desava el seu sac de trumfes, obsequi d’en Joan, van poder veure com s’arrencaven les trumfes abans, quan no hi havia tractors, amb les arpelles a la mà, doblegant-se sota el sol, per després collir-les i dur-les a la trumfera.

Aquesta activitat forma part del projecte Ens Mengem la Vall, amb el qual les Cuines de la Vall de Camprodon, en col•laboració amb l’escola Dr. Robert i productors de trumfes i de poltre volen introduir aquests productes en la dieta i en la cultura de l’alumnat.

El projecte Ens Mengem la Vall, on col•laboren les Cuines de la Vall de Camprodon, l’escola Dr. Robert, la cooperativa ramadera de Molló, l’Associació de criadors d’eugues de muntanya del Ripollès i la Fundació Jaume Casademont, té com a eixos principals la promoció dels productes agroalimentaris de la Vall de Camprodon en l’àmbit local, l’educació per una alimentació sana i de qualitat i la vinculació del teixit social que conformen el sector productiu del territori, les famílies, l’escola i el sector de la restauració. La concreció del projecte inclou el treball a l’aula, sortides i activitats de camp i taller formatius i de debat, tant pels alumnes, com per les famílies.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.