EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Es liquida la cooperativa del sector carni Clavial

Els seus socis-treballadors van ser els primers de votar passar d’autònoms al règim de la Seguretat Social


04/06/2018
Vic

La cooperativa Clavial, que donava servei al sector carni, ha encetat el procés de liquidació després que els seus socis decidissin fa mig any en una assemblea passar de ser autònoms al règim de la Seguretat Social. Aquella decisió va comportar que Le Porc Gourmet, la principal empresa per la qual treballaven, optés per no renovar el contracte mercantil que tenien. I també que l’escorxador de Santa Eugènia oferís als socis d’aquesta cooperativa formar part d’una altra, d’origen gallec. No tots ho van fer, i una quarantena s’han quedat sense feina i sense cap protecció social.

Per aquest motiu, durant tres dissabtes aquests treballadors i l’entitat Càrnies en Lluita protesten per reclamar que es readmetin els treballadors. El dissabte 16 de juny es farà a Santa Eugènia un concert per recaptar fons per la caixa de solidaritat de l’entitat. Hi actuaran Txarango, Tremendu, Resiliència i PD Ratlles.

Mentrestant, està en procés la inspecció de treball que es va fer a Le Porc Gourmet i els treballadors estan a l’espera que se’n conegui el resultat. A l’Estat Espanyol, Inspecció de Treball ha obligat a la cooperativa Servicarne a contractar al règim de la Seguretat Social als treballadors que tenia com a autònoms.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 77 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't