Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

‘Esperit’ Santamaria

Pau Santamaria i Granel, de Vic, posen en marxa una cistella de proximitat setmanal. Pau Santamaria és fill de Santi Santamaria, el carismàtic xef d’El Racó de Can Fabes de Sant Celoni.

  • El 9 Nou
  • 30/04/2014 | 11:44
  • 0

Pau Santamaria, fill de Santi Santamaria, el carismàtic xef d’El Racó de Can Fabes, de Sant Celoni, mort ara fa tres anys, no va seguir els passos del seu pare com a cuiner. D’alguna manera, però, n’ha recollit l’esperit en la forma de treballar, amb un negoci de conreu i distribució de productes de l’hort. “Ell sempre va apostar pels productes de proximitat”, rememora el fill, que ja fa un temps que resideix a Vic.

Els productes que comercialitza Santamaria –que arriben a alguns dels millors restaurants del país– han trobat ara un nou company de viatge amb Granel, la botiga del carrer de Gurb de Vic especialitzada en venda de productes a granel. Plegats distribuiran, a partir de la setmana que ve, una cistella setmanal de verdura, fruita, ous o altres productes de temporada. La iniciativa, a més, té un rerefons solidari: un euro del cost, equivalent a un quilo de menjar, es destinarà al menjador solidari El Tupí.

La cistella, que valdrà 18,5 euros, apostarà només per productes d’arrel ecològica i de proximitat. “Des del Maresme fins a Osona”, concreta Santamaria. Ell mateix compta amb una cartera de proveïdors “de màxima confiança”, la base dels quals la formen els 28 pagesos que ja servien els productes per a la cuina de Can Fabes, i que el mateix Santamaria ja coordinava quan, llavors, donava un cop de mà al seu pare.

La cistella inclourà ingredients de sec, els que ja comercialitzen a Granel, més un full de receptes per elaborar a partir dels productes inclosos. La cistella, d’entre sis i vuit quilos de pes, tindrà caràcter setmanal –cada dimecres–, però es demanarà un compromís trimestral al client, “perquè treballem amb pagesos petits i necessitem una mica de previsió”, recorda Santamaria, que també conrea el seu propi hort ecològic en terme de Malla.

Fomentar la compra responsable, els productes ecològics i el menjar de proximitat ja és la filosofia que inspira Granel, en la línia del corrent slow food. La de Vic va ser la primera botiga que va obrir la cadena, el desembre del 2011, i ara ja en són 10. La voluntat és traslladar a totes les seves botigues aquest model de cistella a tres bandes: “Pagesos, botiga i menjador social”, avança Judit Vidal, sòcia de Granel.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.