EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Famílies de Manlleu demanen un grup extra de P3 al Pompeu Fabra

No han pogut entrar ni a la primera ni a la segona opció que havien sol·licitat a la preinscripció.

El 9 Nou
09/06/2014

Un grup de famílies de Manlleu amb fills que l’any que ve han de començar P3 no han pogut accedir a l’escola que van sol·licitar en primera ni en segona opció. I, almenys en un cas, ni a la tercera. Per això, sol·liciten a l’Ajuntament i al Departament d’Ensenyament que se’ls doni una solució: l’obertura d’un tercer grup a l’escola Pompeu Fabra, el centre que han demanat en primera o segona opció. Això, diuen, resoldria el problema.

Que la preinscripció fos tranquil·la a Manlleu era una loteria perquè l’oferta de P3 per al proper curs es va reduir. El descens demogràfic, es passava d’uns 310 alumnes a 250, va fer que Ensenyament oferís 10 grups en comptes de 12. Aquests dos grups es perdien al Pompeu Fabra i als Quatre Vents, els dos centres públics on, precisament, hi ha hagut excés de demanda. “Per què els dos grups sacrificats havien de recaure sobre la pública?”, es pregunten una desena de pares i mares afectats que dimecres van parlar amb EL 9 NOU. Fan notar que han contactat entre ells via boca-orella, motiu pel qual els que no s’han sumat a la reivindicació no vol dir que es resignin a matricular els fills a la tercera opció, sinó que potser no s’han assabentat de la moguda.

Fetes les preinscripcions, i segons dades aportades per les famílies, hi ha hagut 12 alumnes que han quedat fora del Pompeu i 8, del Quatre Vents. Ni l’Ajuntament ni el Departament han donat xifres. Es dóna la circumstància que les famílies afectades majoritàriament havien escollit en primer lloc el Pompeu i, en segon lloc, el Quatre vents. I viceversa. Per tant, no poden entrar ni a la primera ni a la segona opció.

La solució que se’ls dóna és que matriculin els fills a El Carme, escola concertada, o al Puig-Agut, si opten per la pública. L’opinió transmesa per les famílies és que opten per la pública per una qüestió ideològica i econòmica –a la concertada han de fer una aportació mensual–, però no els satisfà l’opció d’acabar-se matriculant al Puig-Agut.

Consultat per EL 9 NOU, el regidor Àlex Garrido ha constatat que la competència és d’Ensenyament, però ha fet notar que les famílies que no han pogut entrar a la primera i segona opció públiques continuen tenint oferta pública, el Puig-Agut, o concertada, El Carme. Tot i això, recorda que l’experiència demostra que s’assignen places a alumnes que, després, no es matriculen, motiu pel qual pot ser que quedin vacants a les dues escoles amb més demanda i que, per tant, es pugui donar sortida a alguns dels alumnes que ara no tenen plaça a l’escola que volen. Des dels serveis territorials de la Catalunya Central no s’ha atès la petició d’informació d’aquest periòdic.

Un cas similar al de Manlleu s’ha produït a Vic, amb excés de demanda a l’Andersen i al Guillem. S’ha resolt amb un grup extra a l’Andersen.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 127 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't