EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Faran una llar-residència a Sant Pere amb una herència de 87.000 euros

S’adaptarà a l’espai que al juny s’havia obert com a casal d’avis, que no ha acabat de funcionar, i se sumarà al complex assistencial de Les Monges, on hi ha el centre de serveis i 20 pisos tutelats.

El 9 Nou
22/11/2010

L’herència de 87.000 euros que una veïna de Sant Pere de Torelló va deixar per construir una residència al poble prendrà forma aviat. L’Ajuntament ha optat per canviar d’ús el casal d’avis que es va
inaugurar a final de juny a l’edifici de les Monges, al carrer Bellmunt, per donar-hi cabuda.

La idea de l’equip de govern passa per transformar l’espai en una llar-residència per ampliar les prestacions del poble. Aquest model
permetrà oferir deu places: hi habilitaran habitacions de dos llits cadascuna, i els lavabos i les dutxes es trobaran en espais compartits amb la resta d’usuaris. La proposta ja va rebre el vistiplau dels mateixos interessats en una reunió davant d’una seixantena de persones.

Els diners d’aquesta herència que va rebre la fundació municipal Alades s’havien de destinar expressament a la construcció d’una residència al poble, per desig exprés de la persona que els va cedir en morir. Aquesta aportació no permetrà pagar el cost de tota l’obra, però sí la part més important de la reforma.

El cost total serà de 123.000 euros. Calculen que el funcionament del servei tindrà un cost d’uns 169.000 euros cada any, que a més del manteniment preveuen que serveixin per donar feina a quatre persones i mitja. Els diners s’hauran de cobrir amb aportacions dels usuaris (amb diners de la pensió i de la Llei de la dependència), a més de l’aportació de l’Ajuntament i una aportació fixa de 10.000 euros dels socis de la fundació.

El servei serà complementari amb els 20 habitatges tutelats que també funciona a l’edifici de les Monges i serà fàcil que els usuaris puguin passar d’un servei a l’altre si els canvia la situació personal.
L’alcalde, Jordi Fàbrega, assenyala que la proposta es planteja després de constatar que el nou casal no ha acabat de consolidar-se com un local prou atraient per als avis del poble.

D’altra banda, fins al mes passat no coneixien la possibilitat de fer aquesta conversió de l’espai. A partir d’ara, els usuaris continuaran
disposant d’un espai propi, però que estarà ubicat al casal municipal de cultura, a la plaça Doctor Monmany del poble, que també s’adaptarà.

L’HERÈNCIA, PELS POBRES DE MANLLEU
Els ajuntaments també es troben amb sorpreses. Com el de Manlleu, que va rebre la notificació notarial que una dona havia
deixat la seva herència “als pobres de Manlleu” i que en feia responsables de distribuir-la a l’alcalde, el jutge de pau i el rector de la parròquia de Santa Maria.

L’escriptura d’acceptació de l’herència, que constava de fons dipositats en dues entitats financeres, es va fer al mes de juliol. L’import total va ser de 8.476,29 euros.

D’aquests diners, la meitat es van destinar a Càritas Parroquial i l’altra meitat, a l’Àrea de Benestar Social, Salut Pública i Consum de
l’Ajuntament per tal que, segons el seu criteri, es distribueixi en els termes que marca el testament.

Aquest tipus de donacions, tot i que no és el cas de la dona de Manlleu, solen produir-se quan el difunt no té familiars propers.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 491 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't