EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Fins a cent joves de Vic podran participar al programa Suma’t d’inserció laboral

S’adreça a persones de 18 a 25 anys en situació d’atur que no hagin acabat la secundària obligatòria. L’impulsa el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i es gestionarà des de l’Ajuntament de Vic.

El 9 Nou
17/11/2010

Nota de premsa de l’Ajuntament de Vic

“Entre cinquanta i cent joves de Vic de 18 a 25 anys en situació d’atur i que no han finalitzat l’educació secundària obligatòria podran acollir-se al programa Suma’t del Servei d’Ocupació de Catalunya del Govern de la Generalitat i gestionat per l’Ajuntament de Vic.

El programa d’experiència professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya Suma’t pretén millorar la qualificació professional de les persones joves desocupades i facilitar la seva inserció laboral.

El regidor d’Acció Social i Ciutadania, Joan López i Carol, ha explicat que es facilita a aquests joves ‘que no perdin el tren’ i els hi remarcat que ‘aprofitin aquesta oportunitat i no la deixin passar’ ja que ‘les societats són generoses però tenen límits i pot ser que ja no tinguin gaires més repesques’.

El programa combina la realització d’accions d’orientació, de formació i d’adquisició d’experiència professional a empreses per tal d’incrementar la formació i l’ocupabilitat de les persones joves, mitjançant la formalització de contractes on es preveuen ajuts destinats a la formació i als costos laborals.

Es facilita l’accés a l’IOC (Institut Obert de Catalunya) per a l’obtenció del GESO (Graduat en ESO) i es portaran a terme accions per a la millora de les competències clau, formació professionalitzada i també tutorització i acompanyament a la inserció.

Els joves rebran una formació personalitzada de 100 hores en competències claus i, posteriorment, 288 hores de formació professionalitzada encaminada a la feina que volen fer. En el cas de Vic s’ha optat per sectors amb una forta implantació com són l’alimentació, el comerç, l’hosteleria i la restauració, segons ha explicat la tècnica responsable del programa a l’Ajuntament de Vic, Helena Tañà. Les empreses en les quals es realitzaran les pràctiques les ha de buscar el mateix Ajuntament.

L’empresa que acull aquests treballadors rep una subvenció del 70% del salari mínim interprofessional per un període de 6 mesos, tot i que si vol pot allargar la durada del contracte. Només hi poden accedir joves residents a Vic.

La regidora de Dones, Joves, Salut i Cooperació al Desenvolupament, Gràcia Ferrer, ha manifestat que és molt important aquest programa perquè va adreçat a joves ‘en risc de desinserció laboral’ i que sovint ja són usuaris dels serveis socials i de l’Àrea d’Educació.

La regidora d’Educació, Anna Erra, ha matisat que aquesta mesura ‘pot suposar una solució temporal’ però que s’ha de treballar molt més a fons per ‘buscar vies de solució a aquest problema social’.”

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 89 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't