Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Fins a quin punt és bo consumir sal?

La professora del grau de Nutrició humana i Dietètica de la Universitat de Vic, Anna Vila, ha analitzat els perills d’un consum excessiu de sal a l’Hora de la Veritat a EL 9 FM

  • El 9 Nou
  • 08/11/2016 | 17:53
  • Vic
  • 0

Hem de tirar sal al pa amb tomàquet? Quanta sal hauríem d’ingerir al dia? És sa menjar pa?

La professora del grau de Nutrició humana i Dietètica de la Universitat de Vic, Anna Vila, n’ha fet un anàlisi a la secció de Nutrició i dietètica al programa l’Hora de la Veritat a EL 9 FM.

Vila ha explicat que està recomanat ingerir només 6 grams de sal al dia entre la que ja porten els aliments, la que afegim mentre cuinem o la que afegim directament al plat. En els països desenvolupats però gairebé es duplica aquest consum i això té repercussions molt negatives sobretot a nivell coronari. És a dir, la pressió arterial puja. Per això, Vila recomana controlar la pressió arterial periòdicament a mesura que ens anem fent grans.

Un dels grans contenidors de sal són els embotits ja que, a més de donar sabor, la sal actua com a conservant.

Podeu escoltar la secció íntegra aquí:

Comentaris

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.