EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Gairebé 1.200 alumnes d’ESO participen al cinquè Mercat de Tecnologia de la UVic

Al pati de l’Escola Politècnica Superior s’hi podien veure ahir 48 projectes realitzats pels alumnes de tecnologia de 16 instituts d’Osona, el Bages i el Ripollès.

El 9 Nou
09/05/2014

També es podien veure els robots de Salvauth Park, un equip de Girona que acaba de participar al mundial de la VEX Robotics competition, a Los Angeles, d’on han tornat amb la novena posició en programació autònoma.

Els alumnes també podien participar en tallers de professors de diverses universitats catalanes. Sobresortia, a banda, la presència dels bombers de Vic. Feien tallers sobre física amb aplicacions que es troben en el seu dia a dia.

El mercat de tecnologia de la UVic forma part de la xarxa de mercats de Catalunya on també hi ha el de l’Escola Politècnica Superior de de la Universitat de Lleida, que també es feia ahir, i el de l’Escola d’Enginyeria de Terrassa de la Universitat Politècnica de Catalunya. L’any vinent Barcelona s’afegirà també a la xarxa.

Nota de premsa de la UVic

El cinquè Mercat de la Tecnologia acull més de mil visitants
Publicat per merce.rocafiguera 08 maig 2014

08.05.14 – L’Escola Politècnica Superior de la UVic-UCC ha acollit avui una nova edició del Mercat de Tecnologia. Enguany ha comptat amb 48 projectes presentats en forma d’exposició per uns 190 estudiants de secundària de les comarques d’Osona, el Bages i el Ripollès.

Els 1.142 alumnes inscrits, provinents de 16 centres educatius, s’han passejat per la fira de projectes i han participat als tallers organitzats per l’EPS, 27 de format reduït i 4 de format multitudinari, impartits per professorat de la UVic -UCC, com Víctor Grau, o Elisenda Tarrats, i per professors d’altres universitats, com Núria Salan, de la Universitat Politècnica de Catalunya.

A l’acte d’inauguració ha comptat amb la presència del rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña, el director de l’Escola Politècnica Superior, Dr. Jordi Villà, i el subdirector general d’Innovació, Formació i Orientació del Departament d’Ensenyament, Joan Gumbert.

Els Mercats de Tecnologia, que fa un any es van constituir en xarxa, són exposicions de projectes cientificotecnològics elaborats pels alumnes d’educació secundària que, ajudats pels seus professors, expliquen els seus treballs al públic visitant.

La xarxa, formada per la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (Escola Politècnica Superior), la Universitat de Lleida (Escola Politècnica Superior i l’Institut de Ciències de l’Educació – Centre de Formació Continuada) i l’Escola d’Enginyeria de Terrassa de la Universitat Politècnica de Catalunya, vol donar continuïtat a la tasca que durant molts anys havia portat a terme Mercatec.

Els Mercats de Tecnologia (MdT) en xarxa tenen com a objectius promocionar la ciència i la tecnologia entre les estudiants preuniversitaris; facilitar el contacte entre professorat de les àrees de tecnologia i ciència dels diferents centres a partir de l’intercanvi d’experiències i apropar la universitat als estudiants. També es proposa potenciar les competències comunicatives dels futurs científics.

Els MdT han reduït la durada a un matí, i s’estructuren al voltant d’una exposició amb estands, des d’on els estudiants presenten els treballs que han fet durant el curs. Per cada projecte que es presenta hi ha entre 2 i 4 estudiants, amb el seu el professor o tutor, que mostren la seva feina i responen preguntes al públic visitant. Paral·lelament, i per a tots els assistents i visitants, s’organitzen tallers i activitats formatives sobre temes diversos relacionats amb la tecnologia i la ciència, impartits tant per la UVic com per entitats externes del teixit social, cultural i empresarial de la comarca i del país (el Consell comarcal d’Osona, els Bombers, els Mossos d’Esquadra, l’empresa Ausatel, la Fundació Educabot, la Fundació Eduard Soler, etc).

La xarxa de Mercats de Tecnologia compta amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i, enguany, amb el finançament del Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO) i, la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 86 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't