(comunicats a l'interior).">
(comunicats a l'interior).">
(comunicats a l'interior).">
EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Guerra de comunicats entre els socis de govern de Vic per l’atribució dels mèrits de la moció de la immigració

CiU i PSC han contestat amb contundència un comunicat previ d’ERC on s’atribuïa el mèrit d’haver suavitzat la moció de la immigració que s’ha discutit al ple de Vic. CiU i PSC acusen en el seu comunicat a ERC de no “mantenir la unitat i la lleialtat deguda”.

(comunicats a l’interior).


El 9 Nou
07/02/2011

Entre altres qüestions, CiU i PSC retreuen a ERC que “no es pot estar al Govern i a l’Oposició alhora”. Així mateix acusen el grup encapçalat per Joan López de fer una “descripció poc fidel a la realitat, i com a mínim, esbiaixada” en explicar el procés a través del qual s’ha arribat l’acord pel text final de la moció.

La moció ha estat aprovada al ple d’aquest dilluns amb els vots de CiU, PSC i ERC, i els vots en contra de PxC, que la considerava massa suau, i d’ICV i CUP, que creuen que criminalitza els immigrants.

COMUNICAT DE CIU I PSC

“NOTA DE PREMSA DELS GRUPS MUNICIPALS DE CiU i PSC DE VIC
Els grups municipals de CiU i PSC de Vic davant la nota de premsa d’Esquerra Republicana de Catalunya en relació a la Moció aprovada avui pel Ple Municipal sobre el “Desenvolupament Normatiu de la Llei d’Acollida i la Llei d’Estrangeria en relació als ens locals”, volen expressar la seva perplexitat tan davant d’un intent d’apropiar-se políticament d’una acció que correspon al Govern Municipal en el seu conjunt, com davant un acte de deslleialtat tan notori enfront dels socis de Govern.

Com que mantenir el silenci en relació a aquesta nota de premsa podria induir als ciutadans a creure que atorguem, volem fer constar que:

1. No compartim aquest mètode d’actuació consistent en desmarcar-se de les decisions preses de manera comú i de forma consensuada. No es pot estar al Govern i a la Oposició alhora. Es té el dret de no arribar a determinats acords, però la cultura de govern indica que, quan es fa, s’ha de mantenir la unitat i la lleialtat deguda. Fer el contrari degrada la política, confon als ciutadans i porta a perdre la confiança necessària per tirar endavant l’acció conjunta de govern. Marcar el perfil propi no ha d’implicar desmarcaments purament electoralistes.

2. No entrarem a discutir el contingut de la nota de premsa d’ERC però, en qualsevol cas, en relació al procés d’elaboració de la Moció i els seus continguts la descripció que es fa és poc fidel a la realitat i, com a mínim, esbiaixada.

3. Ens reiterem i assumim el contingut estricte de la Moció aprovada. Les aportacions fetes durant el procés de definició, per part de tots els grups de Govern, n’han enriquit notablement el seu contingut finalment aprovat.

Vic, 7 de febrer de 2010”

COMUNICAT D’ERC

“Esquerra garanteix que la ‘Moció per al desenvolupament normatiu de la Llei d’Acollida i la Llei d’Estrangeria en relació als ens locals’ es desvinculi del compliment de les ordenances municipals.

El Grup Municipal d’ERC Vic s’empara al desplegament de la Llei d’Acollida que té pendent la Generalitat pel que fa als requisits mínims d’Acollida. En aquest sentit ERC vol evitar que el procés d’acollida, arrelament o reagrupament familiar estiguin lligats a les infraccions derivades de les ordenances cíviques de cada municipi.

El model d’acollida d’ERC es basa en la generació de confiança per tal d’assolir una cohesió que garanteixi la convivència ciutadana. ERC entén les ordenances com un mecanisme d’ordre i no de càstig. En aquesta línia, creu que una bona acollida pot garantir el coneixement i l’aplicació de les ordenances per part de tots els ciutadans i ciutadanes. Mes enllà de l’acollida, l’Ajuntament ha de poder potenciar instruments de sensibilització cívica, i també altres mecanismes sancionadors com a exercici de l’autoritat administrativa.

L’aportació del Grup Municipal d’ERC a la moció de Vic ha consistit en:
Reclamar més competències en immigració:

La moció presentada sol·licita tant a la Generalitat, com al Govern de l’Estat, que els informes i certificats que s’emetin en els tràmits d’acollida, d’arrelament i de reagrupament tinguin efectes vinculants per a totes les administracions públiques. En aquest sentit, l’Ajuntament,
com a administració més propera, és qui ha de tenir la plena capacitat per certificar la realitat del seu entorn. Vic entén que els certificats i informes que emeti no poden ser menystinguts per altres administracions que no en tenen un coneixement directe.

Per aquest motiu, la moció sol·licita per separat a la Generalitat que quan desenvolupi la Llei d’Acollida reguli que els informes dels ens locals siguin vinculants, i al Govern de l’Estat que els informes que ja s’estan emeten d’acord amb la Llei d’Estrangeria també ho siguin.

Demanar a la Generalitat el desenvolupament de la Llei d’Acollida:

La moció de Vic demana a la Generalitat que compleixi amb el mandat legal de desplegar la Llei d’Acollida, que ha de regular el model propi d’acollida a Catalunya. En aquest sentit, la moció de Vic supera les mocions aprovades anteriorment per altres consistoris, com Badalona o Salt, que només pretenien incidir en el desplegament de la Llei espanyola d’Estrangeria.

Vic vol que sigui la Generalitat de Catalunya qui reguli quins són els requisits propis d’acollida a les persones en els municipis catalans i que aquests requisits siguin vinculants per als processos administratius d’arrelament i reagrupament. Amb aquesta mesura Vic pretén que els requisits previstos per la legislació catalana no siguin vulnerats per altres administracions.

Demanar que els informes i certificats exigits per llei siguin considerats actes administratius:

Vic sol·licita que els informes i certificats que han d’emetre els Ajuntaments siguin considerats a tots els efectes actes administratius. Aquest fet comporta que el ciutadà tingui dret a conèixer el contingut dels informes i a interposar els recursos pertinents en cas necessari.

Vic, 6 de Febrer de 2011”

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 856 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't