EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Indignació i resignació per les retallades a les llars d’infants

Si primer van ser les escoles de música les que veien retallats els ajuts de la Generalitat, més tard s’hi van afegir les llars d’infants per acabar de complicar el mes d’agost. Mesures econòmiques al marge, el que més es critica des dels ajuntaments és que l’anunci arribi en plenes vacances.

El 9 Nou
18/08/2011

Si primer van ser les escoles de música les que veien retallades les subvencions de la Generalitat, més tard s’hi van afegir les llars d’infants per acabar de complicar el mes d’agost.

En un principi, la retallada semblava que seria del 27%, i que es passaria dels 1.800 euros que es rebien fins ara als 1.300 euros per plaça d’alumne i any. La Generalitat va desmentir aquesta informació amb un comunicat on informava que “tal com es va tractar a la Comissió mixta Departament d’Ensenyament i les Entitats Municipalistes –Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis– la previsió és mantenir la subvenció fins al 89% atès el caràcter social del servei de llars d’infants”.

En el mateix comunicat s’explicava que les escoles bressol rebrien 1.300 euros en un primer pagament i 300 en un segon. La reducció de la subvenció s’aplicarà al curs vinent i també a l’anterior, fet que complica la situació dels ajuntaments ja que aquests tenen els pressupostos tancats, els pares i mares ja han pagat les corresponents quotes i els docents han cobrat.

“Això comportarà més dèficit del que tenim als ajuntaments”, destaca l’alcalde de Tona, Josep Salom. Tot i això, l’alcalde convergent explica que “garantirem el servei de la llar d’infants, haurem d’assumir les retallades com sigui”.

Molt més contundent és l’alcalde de les Masies de Voltregà, el socialista Sergi Vilamala: “És injustificable fer aquestes retallades en ple més d’agost, i encara més fer-ho amb caràcter retroactiu. Fa un mes que vam tancar el curs anterior i només queda un mes per començar el nou, ara gairebé no tenim temps de reaccionar. Els ajuntaments som seriosos i treballem amb previsió, la Generalitat sembla que no”.

Des de Masies, Vilamala fa una estimació de 23.000 euros menys d’ingressos per eixugar el deute del curs anterior.

Un altre punt de vista és el de les cooperatives que gestionen llars d’infants públiques, com per exemple Suara, responsable de la llar d’infants Els Picarols de Manlleu: “Segur que ens afectarà però és molt d’hora per saber com. Ens haurem de reunir amb cada ajuntament per valorar cada cas. Potser s’haurà de prescindir d’algun servei extra escolar i mantenir l’essència de la llar d’infants”, explica Àngels Cobo, directora de comunicació de Suara.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 51 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't