EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Jaume Duch: “ El Parlament Europeu no és un òrgan polític fred i allunyat de la societat europea”

Crònica de Jaume Saladrigas, alumne de la UVic, de la conferència que hi va fer divendres Jaume Duch, portaveu del Parlament europeu, sota el títol “27 Estats membres, 7 grups polítics i 736 eurodiputats. Gestionar la informació parlamentària en temps 2.0”.


El 9 Nou
01/06/2011

Divendres passat, la Universitat de Vic juntament amb el Parlament Europeu van organitzar una trobada amb els estudiants d’Empresa i Comunicació “El Parlament Europeu a la Universitat de Vic”, on els estudiants van poder conèixer més a fons un organisme que, encara avui, per molts és desconegut.

A la conferència “27 Estats membres, 7 grups polítics i 736 eurodiputats. Gestionar la informació parlamentària en temps 2.0” a càrrec del portaveu del Parlament Europeu i director de mitjans, Jaume Duch, es va poder aprofundir en els coneixements i funcionament d’una de les institució que regula tota l’activitat política dels països adherits a la Unió Europea.

El portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch, va desmitificar que sigui un “organisme polític fred i allunyat de la societat europea”. A més, va afegir que és un organisme que “intenta unificar les lleis” de manera que tots els països puguin satisfer les seves necessitats.

En l’àmbit dels periodistes, va comentar que al Parlament Europeu hi pot anar “qualsevol freelance” sense necessitat de portar càmera, ni micròfon, ni cap eina que facin servir els periodistes perquè allà ja disposen d’instal•lacions; tenen un plató on retransmeten les últimes noticies, estudi de ràdio, fan moltes notes de premsa, entre d’altres.

A més, va dir que la vida dels periodistes que han de cobrir les informacions del parlament “és bastant dura”, ja que hi ha informacions constantment i les han de classificar per prioritats perquè “hi ha un flux d’informació constant”.

Va destacar que, actualment, el Parlament Europeu s’ha hagut d’adaptar a les noves tecnologies, amb un perfil de Facebook, de Twitter i vídeos al YouTube. A més, va destacar un succés en què, a través de la xarxa social Facebook, van poder salvar la vida de 4 persones que volien executar-les injustament.

Duch va afirmar que cada cop “escoltem més a la gent del carrer” i el que els hi agradaria és que “la gent participés més en la política” i que no volen que el parlament europeu es vegi com una cosa molt llunyana.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't