Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La Diputació i l’Obra Social “la Caixa” restauren la riba del pantà de Sau

La Diputació de Barcelona i l’Obra Social “La Caixa” han recuperat l’àrea de pícnic i l’aparcament a l’entorn de l’església de Sant Romà de Sau i han millorat l’hàbitat de ribera de l’embassament, situat dins l’Espai Natural de les Guilleries–Savassona. S’hi han invertit 132.000 euros.

  • El 9 Nou
  • 30/07/2014 | 16:18
  • 0

Nota de prensa de la Diputació de Barcelona

Aquesta zona immediata a l’àrea de pícnic i aparcament proper a l’església de Sant Romà de Sau, dins l’Espai Natural de les Guilleries–Savassona, estava molt degradada pel gran nombre de visitants i per les fortes oscil·lacions de nivell de les aigües del pantà, que deixen una àmplia franja de terreny inundable sense vegetació.

El projecte, amb una inversió de 132.700 € per part de l’entitat financera, ha estat realitzat per diverses empreses socials i centres especials de treball de la zona, com ara el Centre de Jardineria l’Heura, la Fundació Privada Tac Osona i el Centre de Formació i Prevenció.

Aquestes tasques han facilitat l’accés al món laboral a 11 persones en risc d’exclusió social.

En concret, els treballs han consistit bàsicament, en la recuperació d’una àrea de pícnic i de l’aparcament a l’entorn de l’església de Sant Romà de Sau i la millora de l’hàbitat de ribera.

Per a la seva execució, s’han portat a terme moviments de terres i s’han millorat les esplanades de les àrees d’aparcament per drenar les aigües i evitar l’erosió de les plataformes d’aparcament i dels marges d’accés al pantà.

Per tal d’evitar possibles inundacions, s’ha desplaçat la porta d’accés a la zona inundable del pantà fins a la zona més propera a la cuneta de drenatge del pàrquing. D’aquesta manera, s’ha millorat el talús de la terrassa-mirador del pantà i la funcionalitat de tot l’espai.

· Zona de picnic i torrent de la Polleda

En la zona de picnic s’han instal·lat quatre conjunts de taules i bancs de fusta i s’han ordenat els espais d’aparcament mitjançant la construcció de murets de pedra, un tancat per als contenidors i tanques de fusta per preservar la vegetació i concentrar els vehicles i les persones en els espais permesos.

Així mateix s’han fet treballs de neteja en la vegetació, s’han restaurat els talussos erosionats i s’han plantat espècies arbòries i arbustives per millorar la biodiversitat de l’espai.

A més de l’actuació a la vora de l’embassament, el Programa de recuperació i millora d’espais fluvials i lacustres a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, que es desenvolupa en el marc del conveni, també ha inclòs la recuperació del torrent de la Polleda.

Aquesta actuació ha permès posar en valor la zona, on s’han fet desbrossades i tales selectives per aconseguir una bona regeneració del bosc de ribera, s’han recuperat dues basses, s’ha desenvolupat un itinerari circular que passa pel torrent, on s’han instal·lat dues passeres de fusta.

Finalment, també s’han recuperat antigues zones d’horta plantant-hi herbes aromàtiques i productes hortícoles.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.