Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La Generalitat invertir√† dos milions d’euros a millorar dues carreteres

Es tracta de la N-141c, entre Tona i Malla, i de la B-520, entre Vic i Taradell. Totes dues obres ja estan adjudicades i començaran el primer i segon trimestre de 2011. També es crearan voreres formigonades a la carretera de Cantonigròs i a la que enllaça Taradell amb Balenyà.

  • El 9 Nou
  • 19/11/2010 | 12:44
  • 0

Nota de premsa del Departament d’Obres P√ļbliques de la Generalitat

“El Departament de Pol√≠tica Territorial i Obres P√ļbliques ha adjudicat les obres de 13 actuacions de millora i manteniment que portar√† a terme en carreteres arreu de Catalunya i que sumen una inversi√≥ d‚Äô11 MEUR.

Aquests treballs consisteixen principalment en refor√ßaments del ferm, millores puntuals de tra√ßat i renovacions de la senyalitzaci√≥ i les barreres de protecci√≥, per tal de garantir un estat √≤ptim de la xarxa vi√†ria i afavorir la seguretat i la flu√Įdesa del tr√†nsit.

Per tal de pal·liar el desgast del paviment en aquesta via i afavorir, d’aquesta manera, la comoditat i seguretat en la conducció, el DPTOP ha impulsat les obres que s’adjudiquen ara.

Millores puntuals de ferm a l‚ÄôN-141c. Tona ‚Äď Malla ¬∑ 1 MEUR

A les comarques centrals, el DPTOP ha programat una actuació de millora a l’N-141c, al tram entre els municipis de Tona i Malla. Els treballs s’han adjudicat per un valor d’1 MEUR i començaran durant el segon trimestre de 2011.

L’actuació que ara s’impulsa correspon principalment a la millora de les característiques superficials del ferm, al llarg de 6,5 quilòmetres, amb l’objectiu d’afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció. El tram on s’actua discorre entre la intersecció amb la BV-5303, de connexió amb el nucli urbà de Tona, i la rotonda d’enllaç amb la C-17, prop del nucli urbà de Malla.

Els treballs, que tindran una durada prevista de tres mesos, inclouran les actuacions seg√ľents:

¬∑ Millora del paviment amb fresatge en les estructures i sanejaments localitzats, amb la reposici√≥ del paviment. Estesa, a tot l’ample i el llarg de l’actuaci√≥, d‚Äôuna nova capa d‚Äôasfalt.
· Neteja i reperfilat de cunetes de terres, passos salvacunetes i obres de drenatge transversal i recreixement de les cunetes transitables existents. Es formaran uns 400 metres de noves cunetes formigonades transitables.
· Millora de la senyalització horitzontal i vertical i dels elements de balisament.
· Adaptació dels sistemes de contenció. S’inclou la col·locació d’uns 2 quilòmetres de barreres de seguretat noves i 400 metres de faldons de protecció per a motociclistes

La carretera N-141c és una via de la xarxa comarcal que té un recorregut sensiblement paral·lel a l’Eix Transversal, ja que va des de Manresa fins a la C-17 al sud de Vic. La carretera N-141c discorre pels municipis de Manresa a Calders, Moià, Collsuspina, Tona i finalitza al terme de Malla.

Aquesta via ha estat objecte de diferents millores com la construcció d’algunes rotondes al seu pas pel Bages o el reforçament del ferm del tram de Calders a Navarcles, que està en execució amb un pressupost d’1,1 MEUR, o el reforçament del tram de Moià, que va concloure l’any passat, amb un pressupost de 600.000 euros.

Ferm i treballs complementaris a la B-520. Vic РTaradell · 1 MEUR

El Departament de Pol√≠tica Territorial i Obres P√ļbliques ha adjudicat les obres de millora de l‚Äôestat del paviment i elements complementaris a la B-520 entre els termes municipals de Vic i Taradell. Els treballs compten amb una inversi√≥ d‚Äô1 MEUR i comen√ßaran el segon trimestre de 2011.

La carretera B-520 és una carretera de la xarxa comarcal que va des de Vic a Santa Eugènia de Berga i Taradell per després continuar com GI-520 a la demarcació de Girona , cap a Viladrau. Actualment, té un trànsit bastant intens a la zona propera Vic, amb 11.300 vehicles/dia.

L‚Äôactuaci√≥, que t√© un termini d‚Äôexecuci√≥ de tres mesos, inclou les tasques seg√ľents:

· Millora del ferm amb fresatges previs i sanejaments, amb l’estesa posterior a tot el llarg i ample de la calçada d’una capa d’aglomerat.
· Condicionament dels accessos o encreuaments amb la carretera amb paviment granular, de formigó o d’aglomerat, segons els casos, i formació de passos salvacunetes.
· Millora dels sistemes de drenatge.
· Adequació de la senyalització horitzontal i vertical i millora dels sistemes de balisament.
· Renovació de les barreres de seguretat.

A m√©s, i juntament amb actuacions a altres vies arreu del pa√≠s, tamb√© hi haur√† millores per crear vorals m√©s amplis i formigonats. √Čs el cas de la C-153, entre Cantonigr√≤s i el l√≠mit amb la demarcaci√≥ de Girona, on es es formaran 4.100 metres de cunetes.

L’altra actuaci√≥ a Osona ser√† a la carretera BV-5305 de Taradell a Baleny√†. S‚Äôhi formaran 1.000 metres de cunetes”.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.