Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La moda dels ‘cupcakes’ aterra a Vic

En plena crisi econòmica, obren a Vic dues botigues dedicades a la nova moda de les ‘cupcakes’. Són magdalenes d’origen anglosaxó que estan decorades amb varietat de colors i tenen diferents gustos.

  • El 9 Nou
  • 26/04/2013 | 16:52
  • 0

Si no has sentit mai la paraula anglesa ‘cupcake’ és que no saps què és l’últim que s’està coent dins el món de la pastisseria. Cada vegada més aquestes magdalenes decorades amb colorins i originalitat són més famoses i tenen més èxit arreu. Fins i tot aquest passat Sant Jordi es va poder veure en moltes paradetes un llibre anomenat Objetivo: El cupcake perfecto de la bloggera Alma Obregón, que va estar firmant exemplars del seu llibre durant la diada a Barcelona. I com aquest, una col·lecció més.

La recepta és ben senzilla, no té gaire secret. “Els ingredients són molt similars als de les magdalenes habituals, és a dir: farina, ous, mantega, sucre i llevat”, ens explica Heidi López, propietària d’una pastisseria de cupcakes a Vic. Però el que potser resulta més complicat de fer és l’anomenada buttercream que és la crema de mantega que s’utilitza normalment per a la decoració dels pastissos. Aquesta crema porta sucre glas i mantega, i després s’hi afegeix vainilla, xocolata o el que vingui de gust. Depenent del que es prefereixi, serà de diferents colors. És a dir, una buttercream de color marró seria la de gust de xocolata o de cafè, o una de vainilla, d’un color grogós.

Per tant, la buttercream, és l’element que diferencia un cupcake d’una magdalena comuna. La presentació és un punt important en aquests pastissets i normalment es posen elements decoratius damunt la buttercream, ja siguin fruits secs, xocolata de tauleta o gominoles.

I rere tota aquesta moda dels dolços cupcakes a Vic s’han obert ja un parell d’establiments dedicats sobretot a aquestes magdalenes, tot i que també preparen galetes i pastissos. La propietària de la pastisseria “Pamxocolata”, Heidi López, ens explica que els cupcakes són una tradició americana que també es viu bastant a Anglaterra però que amb el retorn de la moda vintage ha aterrat a la resta d’Europa. I amb aquest anar i venir de modes topem també amb la necessitat d’innovar i aconseguir que les pastisseries de tota la vida vagin una mica més enllà, per això López ens explica que el món del cupcake que tan nou ens sembla a alguns, es mou al voltant de moltes altres coses: “Hi juguen un paper molt important els detalls de la magdalena, la decoració fins i tot del local, la possibilitat de prendre un cafè dins el propi establiment i aconseguir un ambient acollidor”. Per això la seva pastisseria va una mica més enllà i és també una cafeteria on es poden prendre, per exemple, sucs naturals, tot elaborat per ells mateixs de forma artesanal.

En un moment d’estancament econòmic com l’actual, no és fàcil llençar-se a l’aventura obrint una pastisseria d’aquestes característiques, però en canvi, són moltes les botigues d’aquest tipus que han anat obrint a Catalunya o les pastisseries de sempre que han decidit aprofitar aquesta moda americana fent-la pròxima als seus clients o obrint-se a atraure’n de nous. “No és fàcil tirar endavant en un moment així, però estem contents perquè els clients que entren a la botiga en surten molt satisfets i sabem que tornaran”, explica López.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.