Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La moda dels ‘cupcakes’ aterra a Vic

En plena crisi econ√≤mica, obren a Vic dues botigues dedicades a la nova moda de les ‘cupcakes’. S√≥n magdalenes d‚Äôorigen anglosax√≥ que estan decorades amb varietat de colors i tenen diferents gustos.

  • El 9 Nou
  • 26/04/2013 | 16:52
  • 0

Si no has sentit mai la paraula anglesa ‘cupcake’ √©s que no saps qu√® √©s l‚Äô√ļltim que s‚Äôest√† coent dins el m√≥n de la pastisseria. Cada vegada m√©s aquestes magdalenes decorades amb colorins i originalitat s√≥n m√©s famoses i tenen m√©s √®xit arreu. Fins i tot aquest passat Sant Jordi es va poder veure en moltes paradetes un llibre anomenat Objetivo: El cupcake perfecto de la bloggera Alma Obreg√≥n, que va estar firmant exemplars del seu llibre durant la diada a Barcelona. I com aquest, una col¬∑lecci√≥ m√©s.

La recepta √©s ben senzilla, no t√© gaire secret. ‚ÄúEls ingredients s√≥n molt similars als de les magdalenes habituals, √©s a dir: farina, ous, mantega, sucre i llevat‚ÄĚ, ens explica Heidi L√≥pez, propiet√†ria d‚Äôuna pastisseria de cupcakes a Vic. Per√≤ el que potser resulta m√©s complicat de fer √©s l‚Äôanomenada buttercream que √©s la crema de mantega que s‚Äôutilitza normalment per a la decoraci√≥ dels pastissos. Aquesta crema porta sucre glas i mantega, i despr√©s s‚Äôhi afegeix vainilla, xocolata o el que vingui de gust. Depenent del que es prefereixi, ser√† de diferents colors. √Čs a dir, una buttercream de color marr√≥ seria la de gust de xocolata o de caf√®, o una de vainilla, d‚Äôun color grog√≥s.

Per tant, la buttercream, és l’element que diferencia un cupcake d’una magdalena comuna. La presentació és un punt important en aquests pastissets i normalment es posen elements decoratius damunt la buttercream, ja siguin fruits secs, xocolata de tauleta o gominoles.

I rere tota aquesta moda dels dol√ßos cupcakes a Vic s‚Äôhan obert ja un parell d‚Äôestabliments dedicats sobretot a aquestes magdalenes, tot i que tamb√© preparen galetes i pastissos. La propiet√†ria de la pastisseria ‚ÄúPamxocolata‚ÄĚ, Heidi L√≥pez, ens explica que els cupcakes s√≥n una tradici√≥ americana que tamb√© es viu bastant a Anglaterra per√≤ que amb el retorn de la moda vintage ha aterrat a la resta d‚ÄôEuropa. I amb aquest anar i venir de modes topem tamb√© amb la necessitat d‚Äôinnovar i aconseguir que les pastisseries de tota la vida vagin una mica m√©s enll√†, per aix√≤ L√≥pez ens explica que el m√≥n del cupcake que tan nou ens sembla a alguns, es mou al voltant de moltes altres coses: ‚ÄúHi juguen un paper molt important els detalls de la magdalena, la decoraci√≥ fins i tot del local, la possibilitat de prendre un caf√® dins el propi establiment i aconseguir un ambient acollidor‚ÄĚ. Per aix√≤ la seva pastisseria va una mica m√©s enll√† i √©s tamb√© una cafeteria on es poden prendre, per exemple, sucs naturals, tot elaborat per ells mateixs de forma artesanal.

En un moment d‚Äôestancament econ√≤mic com l‚Äôactual, no √©s f√†cil llen√ßar-se a l‚Äôaventura obrint una pastisseria d‚Äôaquestes caracter√≠stiques, per√≤ en canvi, s√≥n moltes les botigues d‚Äôaquest tipus que han anat obrint a Catalunya o les pastisseries de sempre que han decidit aprofitar aquesta moda americana fent-la pr√≤xima als seus clients o obrint-se a atraure‚Äôn de nous. ‚ÄúNo √©s f√†cil tirar endavant en un moment aix√≠, per√≤ estem contents perqu√® els clients que entren a la botiga en surten molt satisfets i sabem que tornaran‚ÄĚ, explica L√≥pez.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.