Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La nova escola dels Trinitaris de Vic deixarà pràcticament en no-res el pàrquing de Casa Caritat

Les obres del centre comencen dimarts i han d’estar acabades en 9 mesos i no 14 com estava previst. El nou edifici tindrà una superfície de 3.000 metres quadrats, d’una sola planta.

  • El 9 Nou
  • 28/01/2011 | 18:15

L’1 de febrer, dimarts vinent, comencen finalment les obres de la nova escola Centre de Vic, a l’entorn dels Trinitaris. Amb l’inici de les obres es perdrà la pràctica totalitat de les places del pàrquing de Casa Caritat, on es pot aparcar quatre hores per 1,5 euros.

Per pal·liar aquesta pèrdua de places d’aparcament a prop del centre, l’Ajuntament ha decidit accelerar l’obertura dels nous aparcaments que han aparegut amb la urbanització del sector de Josep M. Sert, entre Santa Clara Vella i la carretera de Roda.

La urbanització està acabada, però faltava fer-hi arribar el llum per part d’Endesa. Mentre no s’hagi tancat el tracte amb la companyia, s’hi farà arribar provisionalment llum d’obra.

Anna Erra (CiU), primera tinent d’alcalde i regidora d’Educació, conscient de la impopularitat que representa treure places d’aparcament, era ben clara dilluns en la roda de premsa de presentació de les obres de l’escola: “Sacrifiquem un aparcament, però és per fer-hi una escola; teniu en compte que la nostra aposta és per l’educació”.

I és que, efectivament, tornar a ubicar una escola pública al centre de la ciutat és una de les apostes que es va fixar des de principi de legislatura l’actual equip de govern vigatà.

Des de l’àrea d’educació, conscients de l’escàs entusiasme que pot suscitar entre els pares els barracons on s’estan fent les classes des del curs 2008-09, no van fer la jornada de portes obertes el cap de setmana passat, com en la resta de centres, sinó que s’ha ajornat fins al 5 de febrer.

Ho fan amb la idea que els pares ja puguin veure que ara va de veres, que hi ha obres i que la idea és que el parvulari ja pugui començar el curs vinent al nou edifici.

Es tracta d’un edifici de 2.975 metres quadrats d’una sola planta dissenyat per l’estudi d’arquitectes Berenguer i Roldán, que ja van dur a terme la reforma de l’Orfeó. El cost de l’obra és de 3,8 milions d’euros, i l’empresa que va guanyar el concurs per fer-la, d’entre les 25 que s’hi va presentar, va ser Art i Construcció, SL, de Folgueroles.

Tot i que el termini d’execució per la qual es va licitar era de 14 mesos, l’empresa adjudicatària s’ha compromès a acabar-la en 9.
Tant Anna Erra com l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal (CiU), han destacat “l’equip pedagògic molt potent” del centre. “Només faltava l’estructura, i ara hi serà”, va dir Erra.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.