Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La producció ecològica creix un 137% en 5 anys a Osona

La Generalitat ha impulsat un any més la Setmana Bio per l’alimentació ecològica. Una iniciativa que agrupa un seguit d’actuacions amb l’objectiu de promocionar i donar a conèixer el sistema de producció i alimentació ecològic.

Fa tres anys que l’Armand, enginyer agrícola, i l’Eva, llicenciada en Ciències Ambientals, van decidir posar en pràctica els seus coneixements com a agricultors. Amb la base tècnica que tenen dels estudis combinada amb l’experiència que han agafat a la pràctica, cultiven verdures ecològiques de temporada al Mas la Baga a Gurb i les venen en cistelles als seus clients amb la marca El Circell. Per obtenir la certificació, van haver de deixar passar dos anys perquè el sòl quedés net de tòxics.

A les seves dues hectàrees d’horta, l’Armand i l’Eva hi cultiven les verdures amb els tractaments orgànics que permet l’agricultura ecològica però també tenen bandes florals i fan associació de cultius amb arbres fruiters per aportar beneficis als dos cultius i augmentar la fertilitat de la terra i la biodiversitat de la finca.

L’Armand i l’Eva defensen també la venda de proximitat pel fet d’eliminar intermediaris i poder percebre un preu més just així com per poder contribuir a reduir la petjada de carboni. Com ells, a Osona hi ha 82 empreses més i 35 al Moianès que fan producció ecològica. Unes xifres que suposen un augment del 137% a Osona en els últims 5 anys. L’any 2015, l’últim amb dades disponibles, les empreses que van comercialitzar productes ecològics a Osona van facturar 11’33 milions d’euros mentre que al Moianès la xifra va ser d’11’27.

Comentaris

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.