EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La reforma de les Rambles de Vic fa el primer pas

Alta assistència de veïns i veïnes a la primera sessió informativa del procés de participació per la remodelació de les Rambles.

El 9 Nou
31/10/2011

Nota de premsa de l’Ajuntament de Vic

Alta assistència de veïns i veïnes a la primera sessió informativa del procés de participació per la remodelació de les Rambles

Es promou la participació ciutadana en la definició dels usos de les rambles

Ahir al vespre va tenir lloc la primera sessió informativa del procés de participació del Pla de Barris Centre i la Calla amb l’objectiu de definir els usos de les rambles. Aquesta es va celebrar al Casino de Vic i va comptar amb més d’una vuitantena de persones. L’acte va ser presidit pel tinent d’alcalde i regidor de Pla de Barris, Josep Rafús, que va explicar el funcionament d’aquest procés de participació que acabarà el desembre d’enguany.

La iniciativa parteix de la Unitat de participació ciutadana i el Pla de Barris del centre històric i la Calla de l’Ajuntament de Vic amb el suport de la Diputació de Barcelona i es busca la màxima participació ciutadana per la futura remodelació urbanística de les rambles. Els trams a millorar són la rambla de l’Hospital, la del Bisbat i fins la rambla dels Montcada.

En aquesta sessió informativa també es va comptar amb la participació de diferents tècnics de l’Ajuntament de Vic. Aquest és el cas de l’arquitecta Elisenda Foradada que va posar de relleu la importància de les rambles des d’un punt de vista històric per la ciutat; i la intervenció de l’arquitecte tècnic, Màrius Blanch, que va exposar altres actuacions urbanístiques que es portaran a terme al voltant de l’àmbit d’actuació del projecte de remodelació de les rambles , algunes incloses en el Pla de barris i d’altres que en queden al marge. Aquestes fan referència a l’entrada del pàrquing de la plaça Major pel carrer Verdaguer; l’aparcament soterrat previst a una zona de l’Hospital de la Santa Creu; l’impuls del Parc d’Innovació que se situarà a la Casa Convalescència i la reforma del carrer dels Dolors, entre altres. Totes elles són actuacions en fase d’estudi, però en cap cas es portaran a terme en un futur immediat. A la vegada, els tècnics també van explicar les limitacions tècniques que hi ha alhora de fer possibles reformes urbanístiques.

Durant la mateixa sessió també es va poder visualitzar un treball fet pels alumnes de La Farinera, Centre d’Arts Visuals en el qual es podia col·locar diferents elements a les rambles de forma digital i interactiva.

Al final de l’acte, els assistents van començar a fer un primer tanteig de possibles propostes que es van recollir. Un cop realitzada la següent sessió informativa, prevista pel pròxim dimecres dia 2 de novembre a les 20.00 h al Col·legi d’Arquitectes d’Osona, es farà un buidatge de les diverses aportacions per tal de detectar algunes de les línies a seguir.

El procés de participació inclou altres accions, algunes d’elles més sectorials, amb l’objectiu de recollir al màxim la veu del teixit social. És el cas de l’activitat que es farà el pròxim dia 5 de novembre al llarg del matí a la plaça Girbert d’Orlach, amb el nom “Sofà al carrer”, la qual consisteix en recollir propostes dels ciutadans en un plató. Una altra acció per promoure la participació consistirà en que hi hauran diverses bústies al carrer amb l’objectiu d’obtenir més suggeriments.

Durant els mesos de novembre i desembre es treballarà amb el teixit associatiu, els comerciants, els diferents centres educatius, els casals d’avis i el veïnat de l’àmbit d’actuació per fer-los més partícips del procés, amb l’objectiu que la participació sigui el màxim d’heterogènia i representativa. Destacar que aquest procés de participació s’està treballant des del taller d’ocupació de dinamització comunitària del Pla de barris, que compta amb vuit alumnes que estan rebent una formació en temes de dinamització comunitària i participació ciutadana des del mes de gener d’enguany.

Les tres fases del procés participatiu de les rambles de Vic:

La primera fase servirà per donar a conèixer el procés i apropar les persones i col·lectius interessats a l’espai de debat.

– En una segona fase es treballarà a través de tallers de participació el mes de desembre, amb les idees proposades al llarg de la primera fase.

– En la tercera fase els serveis tècnics de l’Àrea de Territori i Urbanisme redactaran el projecte i es farà una sessió de retorn amb els participants el mes de setembre de 2012.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 103 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't