Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

L’Ajuntament de Vic aprova un pressupost de 39,2 milions d’euros per al 2011

El ple celebrat aquest matí ha passat del consens i la felicitació compartida per l’aprovació del POUM als retrets entre govern i oposició per un pressupost que només han validat els tres grups de govern: CiU, PSC i ERC. En la crònica d’EL 9 TV es recullen alguns dels millors moments de la sessió.

  • El 9 Nou
  • 15/12/2010 | 20:35

Nota de premsa de l’Ajuntament de Vic

“El pressupost baixa un 4.53% respecte l’any anterior.
Es tracta d’un pressupost realista que adapta la despesa a la previsió prudent dels ingressos .

L’Ajuntament de Vic ha aprovat avui un pressupost ‘realista’ per l’any 2011 que té com a objectiu prioritari ‘la prestació de serveis i l’atenció a les persones’, segons el president de l’Àrea Econòmica, Josep Burgaya. El pressupost és de 39,21M€, un 4.53% menys que l’any passat .

La tendència a la baixa del pressupost del 2010 es manté, tot i que no tant acusada, en els números de l’Ajuntament de Vic per al 2011. Si l’any passat la baixada era del 7,73% ara s’ha moderat i s’ha quedat per sota del 5%, tot i així el pressupost es situa en unes xifres similars al 2007 i al 2008.

Les prioritats d’aquest pressupost són l’Educació, la Seguretat, crear condicions per generar ocupació, la cohesió ciutadana, la qualitat urbana i evitar l’exclusió social. Segons Burgaya, ‘es fa un esforç considerable per augmentar l’eficàcia i l’eficiència en l’aplicació dels recursos pressupostaris’ i ‘es pretén donar el mateix nivell, qualitat i diversitat de serveis a tota la ciutat’.

També ha manifestat que ‘es vol millorar l’estructura i funcionament de l’Ajuntament tant a nivell intern com en relació als ciutadans, tot apostant per la transversalitat en el seu funcionament’.

Pel que fa als ingressos, el principal objectiu ‘és la disminució de la càrrega impositiva real a la ciutadania’. Així doncs, es produeix ‘una congelació nominal dels impostos atenent a les circumstàncies econòmiques que afecten els ciutadans’, segons ha explicat el regidor.

També s’opta per subvencionar les taxes i els impostos ‘a les famílies en risc d’exclusió com poden ser els jubilats, els aturats i les famílies nombroses’. Com a novetat, es relaciona la taxa de clavegueram amb el consum i el rebut de l’aigua. La disminució de l’ingrés total ve determinada, sobretot, per la caiguda de l’aportació de l’Estat a través del Fons de Cooperació.

En el capítol de les despeses ‘es vol disminuir de manera selectiva tot ajustant-la a una previsió realista de l’ingrés’ i ‘generar estalvi net suficient per afrontar les inversions ineludibles’. Així doncs, s’incideix en el capítol 1, més enllà de la reducció del 5% que es va fixar per Llei.

Pel que a les Àrees, tots pateixen reduccions importants essent la d’Alcaldia (-21.91%) i l’Econòmica (-17.98%) les que més baixen les seves dotacions. L’Àrea que té més dotació pressupostària és la Serveis i Règim Interior que suposa un 34,51% de les despeses totals de la institució.

El pressupost consolidat de l’Ajuntament de Vic que incorpora els instituts com IMPEVIC i IME i les empreses SERMUVIC i IMPULSVIC puja a 41,73M€.

Altres punts, de l’Ordre del dia d’avui han estat:
· S’ha canviat el dia de les sessions del Ple Municipal. Si fins ara es celebraven el primer dimecres de cada mes, ara passaran a fer-se el primer dilluns de cada mes, exceptuant el ple del mes de gener que tindrà lloc el pròxim dilluns, 17 de gener a les 11.30 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Vic. La Junta de Govern Local també es celebrarà el dilluns.
· L’Ajuntament de Vic ha aprovat iniciar accions de col·laboració amb l’Ajuntament de Manlleu per a posar en comú els recursos, accions i programes dels departaments d’afers socials dels dos consistoris amb l’objectiu d’assolir un millor servei pels usuaris i optimitzar els recursos. El regidor d’Acció Social, Joan López i Carol, ha manifestat la seva satisfacció per haver posat ‘la primera pedra del que ha de ser el futur de la gestió, planificació i execució dels serveis socials’. López ha matisat que els serveis socials ‘sempre havien estat la ventafocs’ dels serveis i ara ‘ens posem al nivell d’altres com els educatius o els sanitaris’.
El passat ple del mes de setembre es va aprovar la pròrroga del conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament de Vic per al projecte d’atenció educativa a la diversitat de l’alumnat d’Educació Secundària Obligatòria del municipi de Vic al segon cicle de l’ESO i ha estat durant aquest ple de desembre que s’ha aprovat incloure l’Institut La Plana de Vic a aquest programa.
· S’ha nomenat la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vic, Anna Erra, com a representant de l’Ajuntament de Vic al Consell Escolar Vic Centre.
· S’aprova la modificació de crèdit del pressupost de 2010 amb un valor de 715.100 €.

· Es concedeix una bonificació, d’acord amb l’article 103 de la Llei d’Hisendes Locals, del 95% en la liquidació de l’impost de construccions, instal•lacions i obres del Consorci Hospitalari de Vic per les obres de reforma de l’àrea obstètrica ubicada a l’Hospital General de Vic.

· S’aproven l’actualització de tarifes que s’aplicaran a partir del dia 1 de gener de 2011 a l’aparcament de la plaça Major de Vic, gestionat per l’empresa SABA, amb un increment del 2% i a part de l’IPC que correspongui. Aquest increment extraordinari es deu a la compensació econòmica que ha hagut d’afrontar l’empresa amb l’adequació de les instal·lacions per a l’obtenció de la llicència ambiental amb la construcció d’un ascensor.

· Amb l’objectiu de crear un Consell Assessor Urbanístic, l’Ajuntament de Vic aprova crear una Comissió d’Estudi per a determinar la composició i funcionament d’aquest consell. Aquest nou organisme neix amb la finalitat de garantir i fomentar els drets d’iniciativa, d’informació i participació de la ciutadania ens els processos urbanístics de planejament i de gestió. El primer tinent d’alcalde, Xavier Solà, ha volgut remarcar que ‘aquesta legislatura ha estat la de l’obertura a la participació dels ciutadans i l’urbanisme no podia ser menys’.

· S’ha acceptat favorablement la proposta de l’Ajuntament de Malla d’alteració del límit municipal del municipi, en la finca anomenada El Verdaguer.

· S’aprova el conveni a subscriure amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per a l’execució i posterior direcció de les obres de la nova construcció de l’Escola Centre de Vic. L’import d’aquestes obres és de 3.892.671,79€ que la Generalitat aportarà en tres anualitats: 2010 (50.000€), 2011 (2.100.000€) i 2012 (1.836.504€).

· S’aprova l’expedient administratiu de delimitació gràfica del perímetre corresponent a la trama urbana consolidada de Vic, als efectes previstos pel Decret Llei 1/2009, de 22 de desembre, d’ordenació del equipaments comercials. Segons el regidor de Comerç, Jaume Puig, es tracta de ‘blindar el model comercial de la ciutat’

· S’incorporen en el text refós del POUM de Vic, les prescripcions contingudes en l’acord de la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central del 19 de juliol de 2010. Segons el regidor Xavier Solà ‘hem culminat la planificació de la ciutat en la qual ens hi sentim còmodes’. L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, ha agraït la tasca realitzada pels regidors Xavier Solà i Àlvar Solà en l’execució del POUM i també la del tècnic Mauro Mas en la redacció d’aquest document que ‘marca el futur de la ciutat’ on ha de jugar el rol de ‘capital’ però essent equilibrada amb el seu entorn. Segons l’alcalde, ‘és la primera ciutat de Catalunya que mostra una sensibilitat tant important per protegir el seu entorn’.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.