Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

L’Ajuntament de Vic compra l’Espai ETC a la Caixa

El ple d’aquest dilluns va aprovar una modificiació de crèdit de 258.000 euros per adquirir-lo i fer-hi les reparacions necessàries.

 • El 9 Nou
 • 08/04/2014 | 17:48
 • 0

El ple de l’Ajuntament de Vic va aprovar l’adquisició de l’Espai ETC de Vic, situat al passeig de la Generalitat. Es tracta d’un immoble que era propietat de la Caixa i que els últims anys el cedia a l’Ajuntament de Vic. En aquests moments l’entitat d’estalvis es volia desprendre de l’espai. L’espai ETC és actualment seu de Cine Club Vic, Ventall Teatre i l’associació de Veïns del Barri del Remei.

Nota de premsa de l’Ajuntament de Vic

Vic, tanca el 2013 amb un romanent positiu amb l’endeutament estabilitzat

El control d’accessos a zones de vianants es realitzarà mitjançat la matrícula dels vehicles autoritzats

La sessió ordinària del Ple Municipal, que va tenir lloc ahir dilluns dia 7 d’abril, a les 18h de la tarda, comptava amb 23 punts a tractar i 4 mocions. Es va excusar l’assistència per baixa mèdica del regidor Joan López i Cristina Gayoso.

El primer punt de l’ordre del dia de la sol·licitud expressa de pròrroga del conveni de col·laboració interadministrativa amb l’ICASS per la prestació del servei de centre de dia per a gent gran per l’any 2015, va quedar aprovada amb l’abstenció dels regidors de PXC, Fuentes i Catalán.

En segon lloc, es va aprovar el reglament del servei d’ajuda a domicili de l’Ajuntament de Vic , amb l’abstenció de la CUP i de dos regidors de PXC.

En tercer lloc es va tractar l’aprovació definitiva del reglament del registre municipal d’entitats de Vic. Aquest punt de l’ordre del dia va ser aprovat amb el vot en contra de la CUP i de dos regidors de PXC.

Tot seguit va tenir lloc el quart punt de l’ordre del dia sobre l’aprovació del pla director de cooperació 2013-2016, amb l’abstenció de ICV i el vot en contra de PXC.

A continuació l’aprovació inicial del plec de clàusules administratives generals de contractació de l’Ajuntament de Vic, amb el vot en contra de la CUP i l’abstenció de dos regidors de PXC. L’equip de govern va reforçar l’opinió de ICV, desitjant poder ampliar l’aportació al 0,7% tal i com demanen, però ara per ara es segueix a favor de mantenir el projecte de serveis de l’Ajuntament de Vic.

El sisè punt de l’ordre del dia sobre la declaració deserta de la licitació per a l’alienació pel sistema de lots, de sis entitats registrals de titularitat municipal que formen part de l’immoble conegut com a Casa Moreta, va ser aprovat per unanimitat.

Seguint el setè punt per anul·lar la cessió d’ús en règim de precari, a favor de l’AMI, de tres despatxos situats a l’edifici Casa Balmes, va ser aprovat amb el vot en contra de la CUP i l’abstenció de SI i PSC.

En vuitè punt, prorrogar el conveni marc de col·laboració entre l’Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d’Osona per la prestació del servei d’intermediació hipotecària, es va aprovar amb l’abstenció de dos regidors de PXC.

El punt número nou va aprovar el conveni de col·laboració entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament de Vic relatiu al programa de mediació per al lloguer social d’habitatges, amb l’abstenció de la CUP i dos regidors de PXC.

A continuació es va tractar l’aprovació del conveni entre l’Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d’Osona relatiu a la col·laboració i coordinació entre les respectives oficines locals d’habitatge, aprovant-se amb l’abstenció de dos regidors de PXC.

L’aprovació del conveni de col·laboració i encàrrec de gestió entre l’Ajuntament de Vic i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya relatiu a l’Oficina local d’Habitatge per l’any 2014, va ser l’onzè punt de l’ordre del dia; quedant aprovat amb el vot en contra de la CUP i l’abstenció de dos regidors de PXC.

Seguidament el punt dotze va parlar de la bonificació de la llicència d’obres a l’Associació Sant Tomàs-Parmo per construir un edifici destinat a centre de serveis socials especialitzats, essent aprovat per unanimitat.

El punt tretze de l’ordre del dia va donar compte al Ple de la liquidació del pressupost 2013 de l’Institut Municipal d’Esports i, seguidament donar compte de la liquidació del pressupost 2013 de l’organisme de Fires i Mercats. El punt quinze donà compte de la liquidació del pressupost de l’Ajuntament de Vic, quedant tots aquests punts aprovats.

El punt setze de l’ordre del dia l’expedient de modificació de crèdits del pressupost de 2014 de l’Ajuntament quedant aprovat amb votacions separades segons les despeses tal i com va proposar la CUP.

El punt disset, sobre l’expedient de modificació de crèdits del pressupost de 2014 de l’Institut Municipal d’Esports, aprovat per unanimitat.

El punt divuit sobre l’aprovació de la creació del fitxer de dades de caràcter personal “control dels accessos a les illes de vianants” va generar debat en el que l’alcalde va aclarir que es tracta “d’una alternativa a les barreres físiques i no és un sistema agressiu pel paisatge, simplement cal donar d’alta la matricula del vehicle”. Va quedar aprovat amb el vot en contra de CUP, SI i dos regidors de PXC.

Seguidament es va tractar l’aprovació inicial de la modificació del reglament de règim intern i de funcionament del patronat de la ciutat antiga de Vic. El punt va quedar aprovat amb l’abstenció de dos regidors de PXC.

El punt número vint sobre el projecte d’obres per a la nova urbanització de la carretera de la Guixa, entre el passeig de la Generalitat i l’Avinguda Països Catalans, va ser a provat amb el vot en contra de dos regidors de PXC.

A continuació es va resoldre les al·legacions i l’aprovació provisional de la “modificació puntual núm,. 4 del POUM de Vic, redactada pels serveis tècnics municipals a gener de 2014 i formulada per aquest ajuntament, amb l’abstenció de dos regidors de PXC.

En penúltim lloc es va parlar l’iniciar un expedient per a l’establiment del servei de fibra òptica, quedant aprovant per unanimitat.

L’últim punt a tractar, va ser la modificació del punt setè de la moció de rebuig a l’augment desorbitat de les tarifes del transport públic, quedant aprovat per unanimitat.

Acabant els punts de l’ordre del dia es va donar lloc a les mocions presentades; en primer lloc a la moció presentada per PXC per sol·licitar el dia 27 de març dia mundial del teatre cost zero al teatre l’Atlàntida de Vic. Després de debatre la moció Anna Erra va parlar de la realització d’un estudi amb visió de ciutat per a viabilitzar les accions i representacions. La moció va quedar aprovada amb els vots en contra de CUP, els regidors Fuentes i Catalán i l’abstenció de SI, ICV i ERC.

La segona moció va ser presentada per la CUP per la defensa dels governs locals als països catalans. Aquesta moció va ser rebutjada amb els vots en contra de SI, PXC ERC i CIU i l’abstenció de PSC; a favor hi van votar ICV. Es va creure que ja es va votar anteriorment una moció similar en el passat ple.

La tercera moció presentada per la CUP en defensa del comerç de barri i proximitat, va ser rebutjada amb els vots en contra de PXC, CIU, PSC i l’abstenció de ICV i ERC.

La quarta moció presentada per ICV-EUIA i la CUP en suport als treballadors i treballadores de l’empresa Panrico, considerant que no eren competències municipals, va ser rebutjada amb els vots en contra de SI, CIU, PXC i l’abstenció de ERC i PSC.

Finalitzades les mocions es va passar al torn de precs i preguntes. Es va aixecar la sessió a les 22.30 h, després de més quatre hores de ple municipal.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

  {{ comment.usuari }}
  {{ comment.data }}
  Comentari pendent d'aprovació

  {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.