EdiciĂł Osona i RipollĂšs

Tria la teva ediciĂł predeterminada

EdiciĂł VallĂšs Oriental

L’Ajuntament de Vic es reuneix amb TelefĂłnica per l’antena del carrer Sant Fidel

NOTA DE PREMSA DE L’AJUNTAMENT DE VIC L’Ajuntament de Vic i TelefĂłnica arriben a punts d’acord amb l’antena del carrer […]

  • El 9 Nou
  • 26/04/2016 | 9:54
  • 0

NOTA DE PREMSA DE L’AJUNTAMENT DE VIC

L’Ajuntament de Vic i Telefónica arriben a punts d’acord amb l’antena del carrer Sant Fidel

· L’entesa permetrĂ  minimitzar l’impacte visual de l’antena i mantenir un bon servei de telecomunicacions

Divendres passat, Anna Erra, i el 1r tinent d’alcalde, Josep Arimany, van mantenir una reuniĂł de treball amb el director general de TelefĂłnica a Catalunya, Kim Faura, i altres responsables de l’empresa, arrel de la problemĂ tica de l’antena del carrer Sant Fidel i amb l’objectiu de millorar-ne l’eficiĂšncia i l’impacte visual al municipi, mantenint el bon servei de telecomunicacions. En el transcurs de la sessiĂł, les dues parts van mostrar la necessitat de trobar punts d’entesa i consens, ja que Ă©s necessari ser sensibles amb la ciutadania i, a la vegada, ser conscients de la necessitat de disposar d’uns bons serveis de telecomunicacions.

AixĂ­ doncs, es va acordar traslladar els aparells de la torre antiga (dels anys 70) a la nova estructura d’antena en un termini mĂ xim de tres mesos. Aquest trasllat permetrĂ  reduir fins un 50% els elements de l’antena grĂ cies a les millores tecnolĂČgiques. Destacar que tambĂ© es va definir obrir un grup de treball entre l’Ajuntament i tots els operadors amb la finalitat de trobar mĂ©s emplaçaments a la ciutat i paral·lelament s’encarregarĂ  un informe al Col·legi d’Enginyers de Telecomunicacions sobre l’afectaciĂł del servei que tindria al municipi de Vic prescindir d’aquesta antena.

L’antena del carrer Sant Fidel Ă©s un tema molt sensible a nivell de ciutadania i des de l’Ajuntament de Vic s’estan fent totes les accions possibles amb l’objectiu d’arribar al mĂ xim de consens social. En aquest sentit, Ă©s important recordar que l’Ajuntament de Vic ha iniciat ja un seguit d’actuacions com ja va afirmar l’alcaldessa de Vic, Anna Erra a la darrera sessiĂł plenĂ ria: el passat 22 de març Erra va traslladar la problemĂ tica al conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni ComĂ­n; una altra acciĂł que s’ha portat a terme Ă©s la creaciĂł d’una comissiĂł formada per l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; els regidors del consistori -Josep Arimany i Fabiana Palmero-; representants del veĂŻnat afectat; i un tĂšcnic municipal, i que a dia d’avui, ja han mantingut dues reunions (11 i 15 d’abril). La darrera d’aquestes s’hi va afegir una assessoria independent experta en telecomunicacions. Aquestes comissions de treball han posat damunt la taula diferents propostes i accions, una d’elles ha estat oferir la possibilitat de fer un estudi individual a cadascun dels habitatges prĂČxims a l’antena amb la finalitat de saber la mesura exacte de les emissions.

D’altra banda des de l’Ajuntament de Vic farà el retorn dels acords amb l’empresa de telefonia al llarg d’aquesta setmana a la plataforma d’afectats per l’antena amb la finalitat de mantenir les conversacions mantingudes amb el veïnat.

Amb aquestes accions l’Ajuntament de Vic continua amb el compromís de continuar treballant amb l’objectiu de minimitzar les emissions de la nova antena i, a la vegada, poder disposar d’un bon servei de telecomunicacions.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notĂ­cies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes grĂ cies.