EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’Ajuntament de Vic es ven la Casa Comella per 800.000 euros

Els serveis socials es traslladen a la Casa Bojons. L’Ajuntament havia comprat la Casa Comella el 1992 per 60 milions de pessetes.

El 9 Nou
01/11/2011

La setmana passada es va fer el trasllat dels serveis socials de l’Ajuntament de Vic de la Casa Comella, al carrer Verdaguer, cap a la Casa Bojons, a la plaça Don Miquel de Clariana. I és que l’Ajuntament de Vic es ven la Casa Comella. Ho fa per un preu de sortida de 800.128 euros mitjançant concurs públic, les bases del qual van ser aprovades el 3 d’octubre per la junta de govern i que ja han aparegut publicades als diaris oficials. A causa del trasllat, la setmana passada no hi va haver servei d’atenció al públic als serveis socials. El servei es restablirà el 2 de novembre en unes dependències de la planta baixa de la Casa Bojons. A la primera planta del mateix edifici hi haurà els despatxos.

La venda s’emmarca en un pla de reducció de costos en els edificis municipals. La marxa dels serveis d’educació al local de la plaça Gaudí; dels de cultura a la Casa Serratosa –on hi havia hagut l’escola de música, ara a L’Atlàntida–; del servei local d’ocupació, ara al Sucre amb la resta de serveis de promoció econòmica, i de les oficines del POUM, ja tancades, ha deixat pràcticament buida la Casa Bojons, on a partir de la setmana vinent hi haurà els serveis socials.

Això permetrà, doncs, finalment vendre’s la Casa Comella, situada al número 3 del carrer Verdaguer. Aquesta, de fet, serà l’operació principal del pla de reubicació d’espais. L’altre local que s’ha deixat és el que ocupava el VicDones al carrer Mestre Garriga, i s’ha reubicat als despatxos del Sucre on hi havia els serveis de medi ambient, ara reagrupats amb els d’Urbanisme a la Casa Masferrer.

Més enllà de la motivació econòmica, però, la marxa dels serveis socials de Casa Comella a Casa Bojons també permetrà donar més operativitat a les tasques que s’hi fan. La Casa Comella, en tractar-se d’una antiga casa noble, separada en sales i habitacions, i ser tota ella catalogada, amb pintures a parets i sostres i mosaic hidràulic, no permetia fer-hi pràcticament cap actuació arquitectònica. Això anava en detriment de l’operativitat del servei. A Casa Bojons, la planta baixa –on hi havia hagut l’antiga biblioteca Balmes– és totalment diàfana i pràcticament d’una sola peça. Això dóna més joc a l’hora de fer separacions entre despatxos i poder donar un millor servei a la població.

El que quedarà pendent és el trasllat de l’oficina de turisme i els serveis d’economia de la Casa Cortada a la Llotja del Blat i la Casa Masferrer, respectivament. Si bé pels serveis econòmics no hi ha data pel trasllat, en el cas de l’oficina de turisme, si hi ha dotació econòmica, la voluntat seria poder-lo fer al llarg de l’any 2012.

La part corresponent a l’Ajuntament de Vic de la Casa Comella –una quarta part de la totalitat de la finca, però que inclou l’escala principal, la planta noble i el jardí– la va adquirir la corporació municipal el 1992. Ho va fer a la família Comella per 60 milions de pessetes (360.000 euros). Al cap d’un any, l’Ajuntament presidit aleshores per Pere Girbau ja va començar a donar veus per vendre-se-la. Aleshores el preu de venda que va transcendir va ser el de 80 milions de pessetes (480.000 euros). L’operació, però, no es va acabar fent mai.

La Casa Comella és un casal del 1896 obra de Gaietà Buïgas –l’autor de l’estàtua a Colom– que ocupa tot el primer tram del carrer Verdaguer, de la Rambla fins a la plaça Major. L’Ajuntament, però, n’és propietari de 1.389 metres quadrats, una quart part de la finca. La resta l’ocupen el Casino, alguns habitatges privats i locals comercials. L’Ajuntament hi era de lloguer des de 1966. A part dels serveis socials antigament hi havia tingut les oficines del Patronat Municipal d’Esports i del servei de joventut.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 144 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't