EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’Ajuntament d’Olost és el primer de la comarca d’Osona en posar la bandera espanyola al seu balcó

“No vam cedir a res. Va ser la delegació del Govern la que va obligar a Olost a posar-la”, sentencia Josep Maria Freixanet, alcalde d’Olost, davant el fet que l’Ajuntament d’aquest poble col·loqués, al balcó, la bandera espanyola entre la Senyera i la de la pròpia vila.


El 9 Nou
24/05/2013

Quan es va saber que l’Ajuntament d’Olost havia penjat la bandera espanyol al balcó, l’alcalde del municipi va fer unes declaracions al diari Nació Digital on qualificava el gest com de ‘valentia’. Aquest cop, però, ho exposa amb molts més matisos: “No és un acte de valentia, és un gest entre la temeritat de no col·locar-la i la cobardia de fer veure que no passa res”. “La valentia de posar-la és una eina pedagògica per veure com actua l’Estat espanyol amb els Ajuntaments catalans”, afegeix. Davant la guerra oberta entre la voluntat del poble català per esdevenir un estat lliure s’hi ha afegit la guerra de banderes, on Freixanet creu que “és una guerra en la qual no hi tenim res a guanyar i molt a perdre”.

Olost, però, no és el primer cop que esdevé protagonista. Als mesos anteriors, el petit poble del Lluçanès ja va ser notícia en ser l’últim municipi de la comarca en afiliar-se a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI): “Vam ser els últims perquè teniem compromisos pendents amb el seu president”. “A mi sempre m’ha preocupat que al nostre país es facin moltes coses noves i que tampoc condueixin a enlloc”, apunta. Davant aquest fet, l’ex-diputat per ERC va treure ferro a l’assumpte: “Si l’AMI ha de ser una eina per fer una consulta em sembla molt adequat pertànyer-hi. Volem que sigui una plataforma global”, conclou.

Tot i així, la sorpresa arriba el passat 17 de maig de 2013. Olost es desperta sense la bandera espanyola al màstil central de l’Ajuntament. “El poble ha parlat”, sentencia l’alcalde davant les incriminacions bandàliques que s’han atribuït a aquest acte: “No es pot definir d’aquest manera perquè és una mostra de voluntat del poble”, afegeix Freixanet.

Davant la possiblitat de tornar a col·locar la bandera de l’Estat espanyol, Freixanet evita entrar en debat: “El que ens preocupa, realment, és que el nostre país tingui la possibilitat de fer consulta”. Al conflicte de banderes, però, Freixanet hi aplica una possible solució: “Donar més autonomia a tots els Ajuntaments i de les tres banderes (local, comarcal i estatal) que disposa, que el poble decidís lliurament les que vol que onegin al balcó del seu Ajuntament”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 363 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't