Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

L’alcalde de Manlleu admet haver comès una il·legalitat per acabar les obres de la plaça

El tema va ser objecte d’un dur debat al ple de dimarts entre l’alcalde, Pere Prat (ERC), i els portaveus de CiU, Josep Suriñach, i PSC, Josep Colomer.

  • El 9 Nou
  • 26/07/2012 | 15:09

L’alcalde de Manlleu, Pere Prat, admet haver actuat al marge de la llei per poder acabar les obres de la plaça Fra Bernadí. Un cop va saber que l’empresa concessionària de les obres, Hormipresa, havia presentat un concurs de creditors l’alcalde va arribar a un acord verbal amb Prhosa, que feia les obres conjuntament amb Hormipresa, per acabar-les.

L’Ajuntament pagava 412.000 euros a Prhosa amb el compromís que els hi retornessin un cop el jutge concursal autoritzés la despesa d’Hormipresa a Prhosa. Al final, però, Prhosa també va presentar un concurs de creditors. Davant les crítiques de CiU i PSC Prat diu que va prendre la decisió, tot i saber que era il·legal, pel bé de Manlleu.

CiU ha anunciat un recurs de reposició contra aquest acord ratificat a la junta de govern local.

Nota de premsa de l’Ajuntament de Manlleu sobre el ple de dimarts

Ple ordinari de juliol 24/07/2012

L’alcalde, Pere Prat, expressa la solidaritat de Manlleu amb l’Empordà pels focs que estan vivint aquest dies.

RESOLUCIONS DE GOVERN:

En primer lloc la Síndica de Greuges presenta una memòria-reflexió de les activitats 2011. Prendre coneixement de la memòria de l’any 2011

S’aprova per unanimitat:

Festes locals de Manlleu any 2013. Tradicionalment les festes locals de Manlleu són el Dijous Sant i el Dilluns de Pasqua Granada. S’aprova que per a l’any 2013 seran festes locals el Dijous Sant, dia 28 de març, i el Dilluns de Pasqua Granada, dia 20 de maig.

S’aprova la proposta d’acord per formar part de l’organització especial Osona Turisme. Els acords són: Adherir-se, amb plenitud de drets i obligacions, a l’organització especial Osona Turisme del Consell Comarcal d’Osona com a òrgan de participació per a la promoció del turisme en el territori de la comarca d’Osona i l’assessorament als ens locals, aprovar una despesa, per enguany, per import de 1641,67 € i designar a Josep M. Anglada i Jordà, regidor de Promoció Econòmica com a representant de Manlleu al Consell General de l’organització especial Osona Turisme.

S’aprova el conveni de cooperació amb el Consell Comarcal d’Osona per a la implantació i execució del Pla d’Assistència i Suport en matèria de Protecció Civil

S’aprova l’autorització de la transmissió de la concessió administrativa de l’ús privatiu de les cobertes de la piscina i del pavelló poliesportiu per destinar-les a plantes de producció d’energia elèctrica fotovoltaica.

L’alcalde dóna compte al Ple de l’estat d’execució del pressupost de l’any 2012.

PROPOSTES I MOCIONS:

S’aproven per unanimitat 3 de les mocions presentades:

Declaració Institucional de suport a les cooperatives 2012. Any Internacional de les Cooperatives. Presenta la moció Josep M. Anglada i s’acorda:

· Donar reconeixement i suport institucional a la resolució 64/136 de l’Assemblea General de les Nacions Unides sobre el 2012, Any Internacional de les Cooperatives.
· Col·laborar amb les empreses cooperatives i les organitzacions representatives del cooperativisme per a la divulgació de l’Any Internacional de les Cooperatives a la nostra ciutat.
· Donar suport a les activitats de promoció del cooperativisme que s’impulsin a la nostra ciutat durant el 2012.
· Millorar i, si escau, ampliar les eines i recursos a l’abast de l’Ajuntament per donar a conèixer la fórmula cooperativa a les persones emprenedores que s’atenen des dels diferents dispositius municipals.

Moció de rebuig a la liberalització dels horaris comercials. La moció la presenta ERC i ICV i en fa la defensa en Josep M. Anglada i s’acorda rebutjar l’aprovació d’aquest Real Decret llei del Govern de l’Estat que pretén degradar el model de comerç de proximitat a la nostra ciutat perjudicant al comerç minorista i l’equilibri comercial necessari i instar al Govern de la Generalitat a rebutjar el Real decret llei que vol aprovar el Govern de l’Estat i a qualsevol incursió sobre les competències pròpies en matèria d’ordenació comercial per tal de garantir la viabilitat del model comercial urbà de proximitat.
Moció, reflexió sobre l’índex d’atur a Manlleu. Josep Suriñach del grup municipal de CIU exposa que després de veure les dades d’atur de l’informe de l’Observatori d’Osona es proposa crear un grup de treball amb l’encàrrec de reflexionar i estudiar les circumstàncies que fan que l’atur a Manlleu, i en comparació amb la resta d’Osona, sigui tant desmesuradament alt, quines són les causes que ens han portat a aquesta situació i encetar i proposar línies d’actuació futures que han de fer millorar i al menys acostar-nos a la mitjana osonenca de la població laboral de Manlleu. Per què el grup de treball sigui àgil es proposa que aquest estigui format per un representant de cada grup municipal i es faci l’informe en el termini màxim de dos mesos.

S’aprova amb el vot a favor de PxC i 2 regidors del grup de CIU, que va donar llibertat de vot als seus regidors, el vot en contra del PSC i l’abstenció d’ERC, ICV i 3 regidors de CIU, la Moció per a la supressió del Senat. La moció la presenta i defensa Antoni Sanchez de PxC i s’acorda: Instar al Govern de l’Estat a iniciar un procés de Reforma del Títol Tercer de la Constitució Espanyola de 1978, per tal de modificar l’article 66.1 que consagra la bicameralitat de les Corts Generals, i també que modifiqui l’article 69, que consolida al Senat com a Cambra de representació territorial i estableix els criteris de representativitat dels senadors i instar al Govern de l’Estat a suprimir el Senat i adoptar una configuració unicameral, on el Congrés dels Diputats sigui l’únic òrgan constitucional que formi les Corts Generals.

INFORMACIÓ DE LES REGIDORIES

Salut, Consum i Gent Gran: El regidor Joan Torrentgenerós comenta que s’està treballant amb el Consell Comarcal pel control de la població de gavians.
Serveis Personals – joventut: El regidor Àlex Garrido comenta que s’ha aconseguit poder oferir 2 PQPI (Programa de Qualificació Professional Inicial) per als joves de Manlleu de 16 a 25 anys i que no han acabat la ESO. S’iniciaran al setembre i les temàtiques seran auxiliar de jardineria i horticultura i auxiliar d’hosteleria.

Manlleu Mitjans de Comunicació: Àlex Garrido comenta que aquesta setmana sortirà la Revista El Ter número 150. Pel que fa a la ràdio s’està treballant la graella per a la propera temporada i es compta ja amb nous col·laboradors. La pàgina web www.elter.net es redissenyarà el mes de setembre per donar un nou impuls al mitjà.

Àlex Garrido aprofita per felicitar d’una banda a l’Assemblea Nacional Catalana per la organització de la Marxa cap a la Independència i d’altra banda als organitzadors del cicle de cinema a la fresca que finalitza aquesta setmana. El regidor convida a tots els manlleuencs i manlleuenques a gaudir de la Festa Major.

Serveis Territorials: El regidor Pep Mas comenta que l‘Ajuntament es va presentar a convocatòria de subvenció per a revitalització i actualització del polígon industrial Font de Tarrés (PAU 4). La subvenció ha estat concedida per l’import màxim possible, que és del 50% del sol·licitat. Per tant la subvenció és de 500.000€. Actualment s’està revisant el projecte de cara que a curt termini es plantegi la seva execució.
Pel que fa la urbanització del Sector de El Mas en junta de Govern d’aquest dimarts es va aprovar el projecte d’urbanització definitiu del sector del Mas. Així, ara es remetrà a la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat, la qual haurà de publicar el Pla Parcial i el projecte d’urbanització per donar-els-hi executivitat, i així l’Ajuntament podrà retornar els avals dipositats a la propietat. Aquest Pla quedarà publicat en espera del seu desenvolupament en un futur incert.
S’ha aprovat conveni d’urbanització per acabar d’urbanitzar el sector d’entorn de l’estació. Concretament manca el tram del carrer Russinyol comprès entre l’avinguda Estació i el carrer Voltregà. El cost total és de poc més de 60.000€ que s’assumiran entre veïns i Ajuntament.
Per acabar Pep Mas destaca que des de l’11 de juliol està obert al trànsit peatonal i rodat el sector de la Teuleria, ja que ja s’ha signat l’acta de recepció de les obres.
Cometa també que s’ha adequat l’antiga nau de Maydisa (al Passeig del Ter) per a ser utilitzada com a magatzem del Museu del Ter.

Esports: Pep Mas comenta que el dia 16 de setembre tindrà lloc a la Plaça Fra Bernadí la Festa de l’Esport. També recorda que el dia 31 de juliol l’AEC Manlleu jugarà la Final de la Copa Catalunya contra el Gimnàstic de Tarragona i anima a participar de la festa.

Promoció Econòmica: Josep M. Anglada comenta que havent assistit a una presentació de la Generalitat de Catalunya respecte a les polítiques d’ocupació pel proper any i preveient les retallades que es faran han demanat una reunió amb Ester Sanchez, secretària d’Ocupació i Serveis Laborals. Pel que fa a comerç el regidor explica que el passat dilluns dia 23 de juliol es va realitzar el càsting amb els comerciants que participen a la sèrie de Manlleu.

Alcaldia: Pere Prat comenta que s’està a l’espera de la modificació de la Llei de Règim de Bases Locals per veure quines competències es veuran afectades. També comenta que des del grup de treball d’atenció ciutadana s’han proposat i es faran alguns canvis per facilitar la relació ciutadà-ajuntament tant física, telefònica com digital. De moment ja es fa atenció ciutadana des de les recepcions de tots els edificis municipals.
Pel que fa a la regidoria d’hisenda comenta que s’està treballant en el pressupost 2013.
L’alcalde aprofita per desitjar una bona Festa Major.

Empresa, Gestió i millora de l’administració: David Bosch fa un agraïment a totes les persones que han treballat en el projecte dels Premis Innovacat i a les empreses participants destacant que aquest és un projecte públic-privat de Manlleu consolidat a nivell comarcal i cada vegada més a nivell català.
Destaca que des de l’OPE es fa un treball proactiu amb la incorporació d’una prospectora que fa visites a les empreses per detectar necessitats.

Medi ambient: La regidora Maica Bassas comenta que la setmana del 22 al 29 de setembre es celebrarà la Setmana de la Mobilitat Sostenible i que s’organitzarà una pedalada i una caminada popular.

Pagesia: El regidor Josep Masnou comenta que acabat el termini per a la presentació de projectes pels Premis de Recerca per a estudiants d’escoles agràries s’han presentat 47 treballs.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.