Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

L’equip de govern de Vic acaba acceptant dues esmenes del PSC i SI per aprovar les ordenances fiscals

La majoria d’impostos i taxes es congelen, però la taxa d’escombraries incrementa un 3,9 per cent. Des de l’equip de govern asseguren que ho fan a causa de l’increment de costos de l’abocador comarcal.

  • El 9 Nou
  • 07/10/2014 | 8:28

L’alcalde, Josep Maria Vila d’Abadal, va fer aturar el ple, ahir, durant 10 minuts, per negociar dues esmenes que van presentar in situ els regidors del PSC, d’una banda, i el de Solidaritat, de l’altra. Els socialistes demanaven una rebaixa d’un 10 per cent en la taxa als propietaris d’un sol habitatge i aquest tingui un valor cadastral inferior als 180.000 euros. Solidaritat unes modificacions en les bonificacions que existeixen en la plusvàlua. L’equip de govern, de CiU i Esquerra, va acabar acceptant les esmenes. La resta de grups de l’oposició va votar-hi en contra. Iniciativa va criticar que les ordenances de Vic beneficien els rics.

El ple va aprovar sense debat el projecte i les ordenances fiscals per fer les obres de peatonalització als carrers Nou i Pla de Balenyà.

Pel que fa a les mocions, n’hi va haver cinc. Se’n van aprovar dues. Una, d’Iniciativa de condemna al fet que Renfe i Adif encara no hagin reparat els danys causats per un incendi fa dos anys a l’estació. Els serveis tècnics avaluaran la situació per, si s’escau, acabar obrint un expedient sancionador. I, l’altra,dels regidors no adscrits Josep Anglada i Marta Riera en contra de la centralització del registre civil, circumstància que podria obligar els veïns de Vic a fer tràmits fora de la ciutat.

Entre les que no van prosperar, la que va generar més debat la presentava la CUP i demanava la reducció de la cabana porcina. CiU va votar-hi en contra.

El ple de Vic d’aquest dilluns també va aprovar fer una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el POUM, per poder construir un aparcament subterrani a l’Hospital de la Santa Creu.

Nota de premsa de l’Ajuntament de Vic

El Ple Municipal aprova la pròrroga a les ordenances fiscals per a l’exercici de 2015

L’equip de govern (CiU i ERC) obté el suport del PSC i SI per la pròrroga de les ordenances fiscals

La sessió ordinària del Ple Municipal, que va tenir lloc aquest dilluns 6 d’octubre, a les 18 h amb 15 punts i 5 mocions.

El primer punt a tractar va ser sobre l’aprovació de l’acte de la sessió anterior.
El segon punt va tractar de traslladar el Centre Obert Municipal a la casa del Guarda quedant aprovat per unanimitat.

En tercer lloc es va aprovar l’expedient de contractació del subministrament, en règim d’arrendament financer, de terminals i el seu sistema de geoposicionament integrats a la Xarxa Rescat, i destinats al servei de la Guàrdia Urbana de Vic. Quedant aprovat amb l’abstenció de PxC.

Seguidament es va tractar sobre la sol·licitud d’ampliació del període de reintegrament del saldo deutor resultant de les liquidacions definitives de la participació en el tributs de l’Estat dels anys 2008 i 2009. Davant de dubtes exposats per alguns grups municipals l’interventor va aclarir que el pla surt del Ministeri de Madrid i que no suposa cap despesa pel què fa a interessos. Resolts els dubtes finalment s’aprovà per unanimitat la sol·licitud d’ampliació.

El cinquè punt de l’ordre del dia sobre concedir una bonificació de l’ICIO i la taxa de llicència urbanística dels expedients AJT/2506/2014 i AJT/2507/2014, va quedar aprovat amb el vot en contra de la CUP ja que consideren que la bonificació beneficia a l’empresa privada.

A continuació es va aprovar per unanimitat l’expedient de contribucions especials del carrer Nou (tram carrer Manlleu-carrer Baró de Savassona).
Seguint també l’aprovació de l’expedient de contribucions especials del carrer Pla de Balenyà.

El punt vuit de l’ordre del dia sobre aprovar les modificacions de les ordenances fiscals per a l’exercici de 2015. El regidor David Sala va explicar que les ordenances que es presenten al ple són pràcticament les mateixes vigents per a l’exercici 2014, i va exposar algunes de les modificacions d’obligat compliment. Després d’un llarg debat entre els diferents grups municipals l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal va explicar que en la pròrroga d’ordenances no hi ha rerefons polític sinó una coherència amb la pròrroga de pressupostos i es va mostrar disposat a acceptar alguna variació per l’esmena proposada per SI referent a les bonificacions de la plusvàlua i a l’esmena de PSC per tal d’explorar maneres per tal de rebaixar un 10% d’IBI en habitatges de valor inferior a 180.000€. L’alcalde va demanar un recés de 10 minuts per parlar amb els seus regidors sobre aquestes modificacions proposades pels diferents grups municipals. Quan es va reprendre la sessió i es va posar en votació, van quedar aprovades les ordenances fiscals pel 2015 amb els vots a favor de l’equip de govern, PSC i SI. Els vots en contra de la regidora Riera i el regidor Anglada, PxC, CUP, i ICV.

Va seguir l’aprovació inicial de la “Modificació de puntual núm. 5 del POUM de Vic: Pau 28 SANTA Creu” i l’aprovació inicial de la “Modificació puntual núm. 6 del POUM de Vic: Construccions en sòl no urbanitzable”, quedant els dos punts de l’ordre del dia aprovats amb el vot d’abstenció de PxC.

El punt onze de va parlar de sol·licitar l’informe previ previst a l’art. 99 del TRLUC per a modificar puntualment el POUM de Vic a la illa càrnica. Aquest punt va quedar aprovat amb el vot favorable de l’equip de govern, SI, ICV, PSC, el regidor Anglada i la regidora Riera; i l’abstenció de la CUP i PxC.

El punt dotze va aprovar inicialment el projecte d’obra ordinària per a dur a terme la urbanització complementària del carrer Pla de Balenyà, tram entre les cruïlles amb el carrer de Manlleu i el carrer Pare Coll de Vic i el següent punt sobre amb aprovar inicialment el projecte d’obra ordinària per a dur a terme la urbanització complementària del carrer Nou, tram entre les cruïlles del carrer de Manlleu i el carrer Baró de Savassona de Vic. Els dos punts van quedar aprovats amb l’abstenció de PxC.

Finalment va tenir lloc el punt catorze sobre la relació de resolucions del mes anterior i l’últim punt de l’ordre del dia sobre la relació d’actes de la Junta de Govern del mes anterior.

A continuació es va passar a les mocions presentades, en primer lloc la moció presentada per PxC de condemna a l’Estat Islàmic. El regidor Fuentes va llegir el text de la moció i quedant sense debat es va passar a votació, essent rebutjada amb els únics vots a favor de PxC.

La segona moció presentada per PxC per demanar la devolució de la llonganissa d’or al senyor Jordi Pujol i Soley . La moció no va passar debat ni es va votar ja que el regidor Fuentes volia incloure una esmena. La moció quedà retirada.

La tercera moció presentada per la CUP sobre la política de gestió de la cabana porcina i de la contaminació provocada pels purins. La moció demanava la moratòria indefinida per construcció i ampliació de naus porcines i un pla director de gestió de purins actualitzat. Després d’un ampli debat diversos grups municipals demaven acords per tal de tirar endavant la moció. L’alcalde, va defensar la necessitat d’aplicar noves tecnologies per a l’eliminació de nitrats amb la implicació de les parts afectades; va considerar també que “aprovant la moció és aturar la pagesia a Osona i això la comarca no ho pot permetre”. Després de demanar la retirada de la moció va proposar la realització d’una moció pactada i conjunta per tal de defensar el sector.

Acabat i debat i posada a votació, la moció va quedar rebutjada amb el vot a favor de la CUP, ICV, PSC i ERC; l’abstenció de SI, PxC i els regidors Anglada i Riera; i en contra CIU.

La quarta moció presentada per ICV-EUIA per instar a la realització dels treballs de reparació i millora de les instal·lacions de l’Estació de Tren a Vic. La moció demanava que ADIF iniciï les obres de manera immediata per reparar els diferents desperfectes. La moció va ser aprovada per unanimitat.

La cinquena moció presentada pels regidors no adscrits Josep Anglada Rius i Marta Riera Camps contra la centralització del Registre Civil, va quedar aprovada amb els vots a favor de CIU, PSC, i els regidors Anglada i Riera. Els vots en contra de SI, ICV i CUP i l’abstenció de ERC i PxC.

Finalitzades les mocions es va passar al torn de precs i preguntes. Es va aixecar la sessió a les 22.25 h, després de més de 4 hores de ple municipal.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.