EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’Estat remarca que la Comissió Europea no entra en el padró i recorda a Vic que ha de complir amb la normativa

Fonts del Ministeri de Treball i Immigració han assegurat que la Comissió no entra a parlar del padró i que els ajuntaments no poden saber, en base a la documentació que han de demanar per empadronar, si un immigrant està o no en situació irregular.


El 9 Nou
09/04/2010

El govern espanyol ha recordat que els ajuntaments tenen l’obligació d’empadronar a immigrants en base al que estableix la Llei de Règim Local. Aquest divendres, la Comissió Europea ha recomanat a l’estat espanyol que regularitzi els immigrants en situació irregular o els expulsi, en resposta a una pregunta parlamentària de CiU, sobre la legalitat de la intenció de l’Ajuntament de Vic de no empadronar immigrants ‘sense papers’.

La comissària de l’Interior, Cecilia Malmström, ha recordat en la carta enviada l’eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, que ‘tots els estats membres estan obligats a retornar un ciutadà que es trobi en situació irregular al seu territori’. CiU interpreta que això representa un suport europeu al posicionament de l’Ajuntament de Vic de no voler empadronar immigrants sense documentació.

Fonts del ministeri han assegurat que la comissària no ha parlat en cap moment del padró. A més, han recordat que, si les forces de l’Estat tenen coneixement de l’existència d’un immigrant irregular, té l’obligació d’expulsar-lo. Però també que els ajuntaments han d’empadronar en base al que estableix la Llei de Bases de Règim Local i amb la documentació que aquesta estableix.

Segons les mateixes fonts, aquesta documentació no inclou cap certificat de residència, de manera que un ajuntament no pot saber si l’immigrant que es vol empadronar al municipi està o no en situació regular. Per això, mantenen la seva posició que l’Ajuntament de Vic té l’obligació d’empadronar i que no pot exigir més documentació que la que estableix la llei.

El ministeri creu que la carta no té base legal ni jurídica i que si la UE considera que hi ha alguna irregularitat en la legislació espanyola d’immigració o d’empadronament, té els canals necessaris per fer-ho arribar i demanar un canvi de legislació. Un fet que, remarquen, no ha succeït.

Cal recordar que a finals d’any entrarà en vigor una normativa europea segons la qual la Comissió podrà prendre mesures formals si l’estat espanyol no expulsa o regularitza els immigrants il·legals.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 135 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't