Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

L’històric hotel i restaurant Aloha, de Tona, tanca les seves portes

El tancament ha deixat Tona sense un dels restaurants i principals allotjaments turístics.La filla dels propietaris, Sígrid Bou, assegura que la decisió s’ha precipitat per culpa de la crisi.

  • El 9 Nou
  • 27/08/2012 | 21:02

Després de més de 40 anys, i tres generacions d’una mateixa família treballant-hi, l’hotel i restaurant Aloha, de Tona, tanca les seves portes. “Ha estat una decisió molt dura, però la situació actual ens ha empès a fer-ho”, diu Sígrid Bou, filla dels propietaris, Josep Bou i Marta Oriol, i fins ara cap de sala del restaurant. “Tot i que els meus pares estan en edat de jubilar-se, la decisió ha estat precipitada per la crisi”, diu.

Tant l’hotel com el restaurant estan tancats des de divendres 10 d’agost, tot i que oficialment, la desena de treballadors estan de vacances i el dia de tancament serà el 31 d’agost.

La realitat, però, és que l’històric establiment ja no tornarà a obrir, almenys per ara. “Va arribar un moment que ja no es podia aguantar tot el personal que era necessari per poder continuar endavant”, diu Bou, “malgrat que tota la família estava fent un gran esforç”.

Bou reconeix que per un moment li va passar pel cap agafar les regnes del negoci, però “sola no em veig amb cor”, diu. “Si funcionés bé m’ho plantejaria, però ara mateix és molt difícil”. De fet, ni tan sols ha tingut èxit l’opció de traspassar l’empresa: “Vam mirar algunes cadenes, però tot el sector està fatal”.

Després d’unes setmanes intenses i difícils, els propietaris de l’Aloha han volgut comunicar als seus clients la decisió de tancar. “Estem sorpresos i agraïts de la reacció de la gent, i de les mostres de suport rebudes”, diu Sígrid Bou.

I és que l’Aloha tenia els seus orígens en la històrica Fonda del Racó, que hi havia hagut a la plaça Major de Tona. L’any 1973 es va obrir l’hotel, i quatre anys després ja hi van traslladar definitivament el restaurant.

L’Aloha va conservar les seves arrels i Josep Bou es va convertir en un dels referents de la cuina tradicional, alleujada, i posada al dia. Bou hi ha cuinat totes les especialitats, en funció de la temporada, tot i que els plats marca de la casa eren els canelons de peu de porc, el tronc de lluç o el filet amb llenegues.

El restaurant formava part d’Osona Cuina, que va néixer el 1998, i que ha esdevingut un dels bucs insígnia de la gastronomia de la comarca, a més de consolidar-se com un model de referència dins el sector de la cuina catalana, i situar Osona en la categoria de destí gastronòmic.

L’Aloha va ser, precisament, l’encarregat de tancar la campanya “Temporada Osona Cuina” el novembre passat, programant les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, després que la campanya recorregués les cuines d’aquest col·lectiu.

El tancament deixa Tona i Osona sense un dels establiments que durant anys ha allotjat turistes del balneari, viatjants, clients de compromís de les empreses o turistes interessats en fugir de les grans ciutats.

Fa una dècada Tona era un dels municipis d’Osona amb més oferta hotelera, i amb un major nombre de llits, gràcies a la seva proximitat amb Barcelona, el Montseny, però amb la tranquil·litat d’un poble petit. Ara, la crisi ha colpejat el sector.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.