EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’horari intensiu deixa sense feina 48 monitors de menjador a Osona

L’empresa Vespella té la concessió del Consell Comarcal i s’ha vist obligada a retallar personal.


El 9 Nou
09/10/2012

L’horari intensiu que aquest curs han posat en marxa set instituts de Secundària d’Osona ha suposat, de mitjana, una retallada de 700 menús a l’empresa Vespella, que té la concessió del servei unificat de menjador a través del Consell Comarcal. “És la mitjana de la setmana; vol dir que en determinats dies encara són més”, apunta la gerent de l’empresa, Alba Castañé. Això ha suposat per a Vespella haver de prescindir de 48 monitors de menjador i activitats per a les franges de migdia. Castañé admet que “per a nosaltres ha estat una patacada”, i per un doble motiu: d’entrada, deixar personal a l’atur. De l’altra, perquè “descompensa els costos que ens representa mantenir el servei en les escoles més petites”, on s’han de portar i servir àpats que en algun cas arriben a sis o fins i tot cinc alumnes. “Naturalment que amb això no pagues el cost del servei de dinar i monitor”, diu Castañé, “i la demanda que generaven aquests instituts més grans t’ho compensava”.

L’empresa Vespella es va adjudicar per concurs el servei de menjador i monitoratge del Consell Comarcal, que en l’última convocatòria va distribuir la comarca en tres grans lots: Osona nord, Osona sud i el Lluçanès. L’empresa, que des de 1996 treballa en aquest àmbit, es va adjudicar tots tres lots. La supressió de la sisena hora en la majoria de centres ja ha representat, els últims cursos, la retallada de personal de monitoratge “que havíem incorporat recentment per assumir aquesta demanda”. Ara, en canvi, l’eliminació de 700 menús ha obligat a fer una reducció de personal “que ha afectat gent que portava molts anys amb nosaltres, i per això ha estat encara més dur”.

Osona té 15 centres de Secundària. D’aquests, 7 han optat aquest curs per l’horari intensiu de 8 del matí a 2/4 de 3 del migdia, en alguns casos amb oferta d’activitats de tarda. Són els tres de Vic –IES Vic, el Jaume Callís i La Plana– i els de Centelles, Tona, Prats de Lluçanès i Taradell. En canvi, mantenen l’horari partit i el servei de menjador els instituts de Calldetenes, Torelló, IES Voltreganès, les seccions d’institut de Manlleu i de Gurb i l’IES de Roda de Ter. En el conjunt de la Catalunya Central, Osona és on més centres de Secundària es mantenen en l’horari partit.

Aquest nou curs, les previsions de Vespella són que els dies de més demanda s’arribi als 1.300 menús entre escoles i instituts, però la major part de la setmana “ens quedaren per sota dels 1.000”, diu Castañé. Vespella ha retocat els preus, “que fins ara teníem per sota dels autoritzats”, per compensar els sobrecostos.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 867 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't