Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Nens mal alimentats podran dinar a l’Aula d’Hostaleria del Ripollès

Donen el menjar sobrant de l’Aula als nens que es detecta que no fan prou àpats al dia.

  • El 9 Nou
  • 03/07/2012 | 9:11

L’Aula d’Hostaleria del Ripollès té una nova funció social. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Ripoll i els Serveis Socials han engegat un pla pilot, que ha durat tot el mes de juny, i que ha consistit a donar de menjar a diversos nens que, a través de les escoles, els Serveis Socials havien detectat que no feien els tres àpats que necessiten al dia.

Segons ha explicat l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, “el que hem fet és casar aquesta situació d’aquests nens amb l’excedent de menjar que sovint té el programa de pràctiques de l’Aula d’Hostaleria”. La idea és que la iniciativa tingui continuïtat de cara al curs que ve però introduint-hi algun canvi.

Munell ho definia com una espècie de “menjador social vinculat a la infància”. Els Serveis Socials van comprovar a les escoles que hi ha nens que només passen amb un àpat al dia o que no mengen el que és recomanable i necessari per aquestes edats “per culpa de la situació econòmica que estan passant les seves famílies”. Per l’altra banda, a l’Aula d’Hostaleria es trobaven amb un excedent de menjar al qual havien de donar sortida, i d’aquí en va néixer la iniciativa.

Al llarg d’aquest primer mes, “que ha funcionat com a prova pilot”, s’han atès al voltant d’una vintena de famílies, ja que al ser menors d’edat els nens han anat al menjador de l’Aula acompanyats d’algun familiar. Munell explica que “després d’haver-ho provat durant aquestes setmanes” ara es valorarà com ha anat i quin és el volum de persones que es poden atendre en el menjador i quina és la demanda per part de les famílies de nens que es troben en aquesta situació. També s’estudiarà aplicar un altre sistema diferent, com per exemple que en comptes de menjar a l’Aula els nens i els seus familiars es puguin emportar el menjar a casa seva “ja sigui envasat al buit o bé amb un tàper”. Munell ha insistit, però, que el menjador estarà sempre enfocat als nens.

Una seixantena d’alumnes de l’Aula d’Hostaleria reben diploma

L’Aula d’Hostaleria del Ripollès va entregar els diplomes de fi de curs a una seixantena d’alumnes, i la coordinadora, Nancy Rovira, va valorar el curs com “a molt positiu”. Els cursos de formació orientats a persones aturades s’han dividit en tres blocs: processadors de serveis d’àpats, pastisseria i sommelier, amb una quinzena d’alumnes cadascun. També s’hi ha afegit el PQPI per a nois de 16 a 24 anys que no tenen l’ESO.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.