EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Només el 5% de les cases d’Osona i el Ripollès continuen sense mòbil

Actualment el telèfon mòbil arriba al 94,8% de les llars d’Osona i al 96,4% de les cases del Ripollès. Ho revela una enquesta de la Fundació Observatori per la Societat de la Informació de Catalunya.

El 9 Nou
13/08/2010

El telèfon mòbil ja és una prestació pràcticament universal. Actualment ja arriba al 94,8% dels habitatges d’Osona i el 96,4% de les llars del Ripollès, un registre superior a la mitjana de Catalunya, que se situa al 94,5%.

Això vol dir que, entre les dues comarques, menys del 5% de les famílies continuen sense tenir-ne. Són dades que es desprenen d’una enquesta de la Fundació Observatori per la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC) i l’Institut d’Estadística de Catalunya, fetes públiques per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat.

El mateix informe denota un ús d’internet també cada vegada més generalitzat. Entre els ciutadans d’Osona ja arriba al 67,4%, lleugerament per sobre de Catalunya, que arriba just al 66%. Al Ripollès, per contra, es queda per sota, amb un ús freqüent de la xarxa que arriba al 60,9% de la població.

Per contra, els usuaris del Ripollès confien més en internet que la resta de catalans: el 36,6% dels ripollesos hi han fet compres almenys en una ocasió, una dada que es queda al 35,8% al conjunt de Catalunya i que només representa un 31,5% dels usuaris osonencs.

Per sota de la mitjana catalana hi ha altres índexs, com la implantació de llars connectades amb banda ampla: si a Catalunya són el 60,5% dels habitatges, la xifra baixa fins al 54,3% de llars d’Osona, i fins al 51,2% de domicilis del Ripollès.

L’enquesta s’emmarca en el pla Catalunya Connecta, per “proporcionar cobertura dels serveis de comunicacions electròniques per contribuir al desenvolupament econòmic i social, tant en nuclis de població com en polígons d’activitat industrial”.

El secretari de Telecomunicacions, Jordi Bosch, va destacar “l’empenta per part de les administracions locals per tirar endavant els projectes”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 134 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't