Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Notable alt dels usuaris a la recepta electrònica

A la regi√≥ sanit√†ria central, on est√† adscrita Osona, ja se n’han dispensat m√©s de 6 milions. En conjunt, la nota dels usuaris √©s de 8,4 sobre 10.

  • El 9 Nou
  • 16/11/2010 | 10:41
  • 0

Nota de premsa del Departament de Salut de la Generalitat

“La recepta electr√≤nica, implantada al 100% del territori catal√†, dins l‚Äô√†mbit de l‚Äôatenci√≥ prim√†ria, ha assolit els 68 milions de dispensacions.

A la Regió Sanitària Catalunya Central s’han dispensat 61199.727 de receptes. Això fa possible fer un balanç de la seva implantació i una valoració del seu funcionament, per part dels usuaris.

El Servei Català de la Salut ha realitzat una enquesta de satisfacció de la recepta electrònica, entre els usuaris, que valoren el nou sistema amb un notable alt: 8,43 sobre 10.

Aquesta nota mostra que la percepció global del nou sistema per part de la ciutadania és molt satisfactòria. De fet, el 100% dels ciutadans enquestats manifesten que no han tingut problemes per disposar dels medicaments que necessitaven.

Els professionals sanitaris han estat els agents que han aportat als ciutadans la informaci√≥ sobre el nou circuit i han col‚ÄĘlaborat amb els usuaris en tot moment.

Pel que fa a la relació amb el metge, el 93,4% dels ciutadans manifesta que és igual que abans. Del 6,6% que diu que ha canviat de facultatiu, més de la meitat considera que ha millorat la relació.

La valoració qualitativa del nou circuit de la recepta electrònica és positiva. Es considera com un sistema pràctic, còmode i senzill.

A més a més, la percepció sobre la recepta electrònica és homogènia a tot Catalunya. No hi ha, per tant, diferències significatives entre les diferents regions sanitàries.

Dins l‚Äôaposta que el Departament de Salut est√† duent a terme per innovar el sistema sanitari catal√†, darrerament, s‚Äôha distribu√Įt un certificat digital a tots els metges i a 3.000 farm√†cies, per tal de poder efectuar la signatura electr√≤nica.

Tamb√© s‚Äôha consolidat la infraestructura de serveis tecnol√≤gics 24 h x 7 dies, amb un percentatge d‚Äôalta disponibilitat. De fet, el Departament ha estat premiat aquest darrers dies per l‚ÄôAg√®ncia Catalana de Certificaci√≥, per la seva contribuci√≥ a la promoci√≥ de l‚Äô√ļs de la certificaci√≥/signatura digital, a Catalunya, gr√†cies a projectes com la recepta electr√≤nica, la hist√≤ria cl√≠nica compartida o el futur paper que hi jugar√†, de cara al desplegament a tot el territori de la carpeta personal de salut.

A la Regió Sanitària Catalunya Catalunya Central , tots els equips d’atenció primària (37) prescriuen electrònicament les receptes i totes les oficines de farmàcia (201) les dispensen.

La qualitat del projecte i el consens assolit amb els agents del sistema de Salut han garantit que 7,5 milions de ciutadans, 513. 287 a la Catalunya Central, disposin avui de la cobertura d’aquest servei. A més a més, la informatització de la recepta s’acompanya d’eines per a una prescripció de qualitat, en l’àmbit de l’atenció primària, com és el self audit implantat per l’Institut Català de la Salut.

D’aquesta manera, avui 1 de cada 2 receptes facturades són electròniques i la mitjana de dispensacions de recepta electrònica diàries és de 250.000. Això suposa un estalvi d’1 milió d’euros en paper i la disminució de visites burocràtiques als centres de salut.

La recepta electrònica és un dels projectes del Pla estratègic SITIC 2008-2011 del Departament, per promoure la implantació de les tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC), aplicades a l’àmbit de la salut.

Amb aquest Pla estratègic, on també es troben projectes tan rellevants com la història clínica compartida de Catalunya, la carpeta personal de salut, el Pla de digitalització de la imatge mèdica, la telemedicina i la teleassistència, el Departament ha fet una aposta estratègica prioritària per posar els avenços i les innovacions de les TIC al servei dels ciutadans, dels professionals i dels centres del sistema sanitari català.

L‚Äôobjectiu final √©s contribuir d‚Äôuna manera decidida a la millora en la qualitat, l‚Äôefici√®ncia i la sostenibilitat dels serveis de salut”.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.