EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Notable alt dels usuaris a la recepta electrònica

A la regió sanitària central, on està adscrita Osona, ja se n’han dispensat més de 6 milions. En conjunt, la nota dels usuaris és de 8,4 sobre 10.


El 9 Nou
16/11/2010

Nota de premsa del Departament de Salut de la Generalitat

“La recepta electrònica, implantada al 100% del territori català, dins l’àmbit de l’atenció primària, ha assolit els 68 milions de dispensacions.

A la Regió Sanitària Catalunya Central s’han dispensat 61199.727 de receptes. Això fa possible fer un balanç de la seva implantació i una valoració del seu funcionament, per part dels usuaris.

El Servei Català de la Salut ha realitzat una enquesta de satisfacció de la recepta electrònica, entre els usuaris, que valoren el nou sistema amb un notable alt: 8,43 sobre 10.

Aquesta nota mostra que la percepció global del nou sistema per part de la ciutadania és molt satisfactòria. De fet, el 100% dels ciutadans enquestats manifesten que no han tingut problemes per disposar dels medicaments que necessitaven.

Els professionals sanitaris han estat els agents que han aportat als ciutadans la informació sobre el nou circuit i han col•laborat amb els usuaris en tot moment.

Pel que fa a la relació amb el metge, el 93,4% dels ciutadans manifesta que és igual que abans. Del 6,6% que diu que ha canviat de facultatiu, més de la meitat considera que ha millorat la relació.

La valoració qualitativa del nou circuit de la recepta electrònica és positiva. Es considera com un sistema pràctic, còmode i senzill.

A més a més, la percepció sobre la recepta electrònica és homogènia a tot Catalunya. No hi ha, per tant, diferències significatives entre les diferents regions sanitàries.

Dins l’aposta que el Departament de Salut està duent a terme per innovar el sistema sanitari català, darrerament, s’ha distribuït un certificat digital a tots els metges i a 3.000 farmàcies, per tal de poder efectuar la signatura electrònica.

També s’ha consolidat la infraestructura de serveis tecnològics 24 h x 7 dies, amb un percentatge d’alta disponibilitat. De fet, el Departament ha estat premiat aquest darrers dies per l’Agència Catalana de Certificació, per la seva contribució a la promoció de l’ús de la certificació/signatura digital, a Catalunya, gràcies a projectes com la recepta electrònica, la història clínica compartida o el futur paper que hi jugarà, de cara al desplegament a tot el territori de la carpeta personal de salut.

A la Regió Sanitària Catalunya Catalunya Central , tots els equips d’atenció primària (37) prescriuen electrònicament les receptes i totes les oficines de farmàcia (201) les dispensen.

La qualitat del projecte i el consens assolit amb els agents del sistema de Salut han garantit que 7,5 milions de ciutadans, 513. 287 a la Catalunya Central, disposin avui de la cobertura d’aquest servei. A més a més, la informatització de la recepta s’acompanya d’eines per a una prescripció de qualitat, en l’àmbit de l’atenció primària, com és el self audit implantat per l’Institut Català de la Salut.

D’aquesta manera, avui 1 de cada 2 receptes facturades són electròniques i la mitjana de dispensacions de recepta electrònica diàries és de 250.000. Això suposa un estalvi d’1 milió d’euros en paper i la disminució de visites burocràtiques als centres de salut.

La recepta electrònica és un dels projectes del Pla estratègic SITIC 2008-2011 del Departament, per promoure la implantació de les tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC), aplicades a l’àmbit de la salut.

Amb aquest Pla estratègic, on també es troben projectes tan rellevants com la història clínica compartida de Catalunya, la carpeta personal de salut, el Pla de digitalització de la imatge mèdica, la telemedicina i la teleassistència, el Departament ha fet una aposta estratègica prioritària per posar els avenços i les innovacions de les TIC al servei dels ciutadans, dels professionals i dels centres del sistema sanitari català.

L’objectiu final és contribuir d’una manera decidida a la millora en la qualitat, l’eficiència i la sostenibilitat dels serveis de salut”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 132 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't