EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Ogassa té l’únic refugi d’animals de granja de tot Catalunya

Té més de 120 animals i els propietaris busquen un espai més gran perquè no hi caben.

El 9 Nou
26/02/2014

De protectores d’animals o refugis per a gossos i gats n’hi molts arreu del país. Però a Ogassa hi ha l’únic refugi d’animals de granja de Catalunya, que porta per nom Santuario Gaia. Els propietaris són un auxiliar de veterinària sevillà, Ismael López, i un lleonès, Coque Fernández, que és veterinari. Funcionen com una protectora però amb animals de granja que han estat abandonats o maltractats, però amb la diferència que com que no es poden adoptar es queden al refugi a viure. Actualment tenen més de 120 animals i no donen l’abast. Per això ja estan buscant un nou espai, també al Ripollès “perquè és el lloc més maco de Catalunya”, segons Ismael López.

Els propietaris expliquen que treballen molt a través de les xarxes socials: “A Facebook ja tenim 40.000 seguidors” i també per la pàgina web, eines que serveixen a la gent per denunciar casos de maltractament animal o bé per dir que han trobat animals abandonats. De casos n’hi ha un munt: “Ens trobem amb moltes ovelles o cabres que quan tenen algun problema de salut o es fan velles les abandonen”, explica López. O el cas dels porcs vietnamites, que també en tenen uns quants “perquè es van posar de moda, la gent en va comprar i ara ja se n’han cansat”. López destaca el cas d’un poni que tenen al refugi i que va arribar d’Alacant: “El tenia un firaire donant voltes en un carrousel per a nens petits, i quan es va fer vell el va maltractar i abandonar”. També hi ha el cas d’un vedell “que com que va néixer mascle no servia per donar llet i el volien sacrificar. Ens van avisar i el vam poder salvar”, diu López. Per tot plegat, no és d’estranyar que ja tinguin més de 120 animals “i no donem l’abast”, i malgrat que les instal·lacions tenen dues hectàrees ja estan buscant un nou espai “que tingui unes vuit hectàrees”.

Ismael López i Coque Fernández són els únics que treballen al refugi, però a vegades també compten amb la col·laboració de voluntaris d’arreu de Catalunya, sobretot de Barcelona. A l’hora de finançar-se, López explica que ho mantenen tot amb el sou que cobra un d’ells treballant de veterinari els caps de setmana i amb les aportacions dels socis o padrins d’animals que hi ha al refugi. També fan visites guiades al refugi per a grups reduïts de persones. Els dos propietaris del refugi es mostren molt contents i agraïts per la col·laboració sobretot de pobles com Sant Joan de les Abadesses, “que sempre han mostrat molt interès i ens ajuden amb el que poden”. El refugi fa només un any i mig que existeix.

LA PREGUNTA

Creu que la taxa d’alcoholèmia per poder conduir s’hauria de rebaixar?

En aquesta enquesta han votat 299 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't