EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Per qui dormen les campanes?

Veïns dels Hostalets es queixen a l’Ajuntament perquè el rector les apaga de nit.

El 9 Nou
22/10/2014

En ple segle XXI, en l’època dels smartphones, el GPS, els rellotges radiocontrolats i les comunicacions via satèl·lit, encara hi ha qui es refia del campanar per motius de feina, que també per això van ser creats. Són els primers que es van adonar que les campanes de l’església dels Hostalets de Balenyà havien deixat de sonar a la nit. Però hi ha altra gent que s’ha estranyat que aquestes últimes setmanes les campanes només toquessin de dia i ho ha fet saber a l’Ajuntament.

L’alcaldessa, Anna Magem, és qui ha hagut d’atendre les queixes dels veïns i ha revelat que un col·lectiu li estava preparant un escrit de protesta per aquest fet del qual ningú no tenia cap constància. Es tracta tant de veïns del voltant de l’església, que ja estan acostumats a sentir els tocs cada quart d’hora, com d’altres zones del poble, que no es veuen tan afectats pel soroll.

“Nosaltres podem traslladar la queixa a la rectoria però no hi podem fer res”, aclareix l’alcaldessa. El canvi ha coincidit amb l’establiment de Joan Carles Serra a la rectoria. El prevere porta alhora les parròquies de Sant Fruitós de Balenyà i la d’Aiguafreda, on vivia fins ara, mentre que als Hostalets s’hi allotjava un vicari, que s’ha jubilat i ha deixat l’edifici desocupat. Serra va decidir traslladar-s’hi, però es va trobar que el so de les campanes no el deixaven dormir perquè “tinc el son molt lleuger” i va decidir programar-ne el tancament entre la mitjanit i les 7 del matí. “Tinc molta feina a fer i aquesta és l’hora en què la gent dorm, la resta del dia ja funcionen”, al·legava a EL 9 NOU.

La setmana passada, Serra es va referir a la polèmica durant la missa apel·lant al dret a descansar. Reconeix que va prendre la decisió a títol personal perquè el funcionament del campanar és competència de cada parròquia però també pensant en els comentaris que li havien arribat per la molèstia que causaven als que s’allotgen a l’hostal que hi ha al davant.

“És sorprenent, però la gent normalment es queixa perquè les campanes molesten, no perquè no toquin”, ressaltava l’alcaldessa, en consonància amb el que el rector coneix d’altres parròquies. Aquest, però, es mostrava molest que “la gent s’hagi anat a queixar a l’Ajuntament i no hagin vingut aquí” i, tot i que manté que la decisió és ferma, no tanca la porta a programar les campanes perquè, almenys, toquin de nit les hores en punt i no pas cada quart.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 89 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't