Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Perafita ha de tallar 12 plataners de la carretera per fer-hi una vorera

El projecte inicial no preveia que els arbres fessin nosa.

  • El 9 Nou
  • 16/01/2014 | 19:35

Perafita ha hagut de talar una part dels plataners situats a tocar de la carretera que travessa el poble, concretament en el costat esquerre de la sortida nord. Aquesta ha estat la solució per poder tirar endavant les obres de construcció d’una vorera que anirà en paral·lel a la carretera i que ha de millorar la seguretat dels vianants i del trànsit. Les obres, aturades des de fa un temps, s’han reprès aquesta setmana.

“Ha estat un fet inesperat”, afirma l’alcalde, Ramon Casals, que explica que les obres van començar a l’octubre i de seguida els tècnics van veure “que si no es treien arbres no hi havia prou espai” per a la rigola, la zona per a la recollida d’aigües que hi ha d’haver entre la calçada i la nova vorera. Com que en el projecte no estava previst que els arbres fessin nosa, les obres “van començar i es van aturar” perquè “s’havia de replantejar i redefinir una mica tot”. També es va haver de tenir en compte que eliminar els arbres suposava un sobrecost.

Durant aquest parèntesi s’ha “repensat” el projecte i s’ha explicat als veïns que caldria treure “una dotzena” dels plataners. “Hi ha hagut gent a qui li ha sabut greu que es tallessin els arbres”, diu Casals, que reconeix que la situació és “una mica contradictòria” i recorda que els plataners havien estat “sempre allà” i que ara es perdrà l’asimetria, perquè en l’altre costat de carretera els arbres es mantenen.

La vorera, d’uns 400 metres de longitud, anirà des del centre de Perafita –concretament a l’alçada de la fàbrica vella de Cal Franquesa– fins a la sortida del poble en direcció a Sant Quirze i es construeix a la banda esquerra de la via en direcció a la sortida nord del municipi. El projecte costarà uns 400.000 euros, que es finançaran majoritàriament amb aportacions de la Diputació i també del programa “Viure al poble més”, l’Ajuntament i contribucions especials. Les previsions són que els treballs durin uns quatre mesos.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.