EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Calldetenes deixa de treballar amb les empreses de l’informe d’Antifrau

El document denuncia “gravíssimes deficiències” en les obres de l’Auditori-Teatre

L’equip de govern de l’Ajuntament de Calldetenes es va reunir dilluns i va decidir demanar assistència jurídica a la Diputació arran de l’informe de l’Oficina Antifrau de Catalunya que ha detectat factures duplicades i diverses irregularitats en les adjudicacions de les obres de construcció de l’Auditori-Teatre, inaugurat l’any 2007 durant el mandat de Jaume Mas (ERC). L’Ajuntament també ha decidit, de forma temporal i mentre no es resolgui la investigació, deixar de treballar amb les empreses que apareixen en l’informe d’Antifrau per haver cobrat suposadament diners públics de forma indeguda a través de factures duplicades, segons ha explicat l’alcalde, Marc Verdaguer (PDeCAT).

El document, que va entrar al registre de l’Ajuntament el 6 d’abril i del qual es va informar al ple de dilluns de la setmana passada, demana a l’Ajuntament que investigui els fets i en un termini màxim de 30 dies li comuniqui “els resultats de la inspecció i les mesures adoptades”. En cas que no faci res, li demana que justifiqui aquesta inacció. El director de l’Oficina Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, insta l’Ajuntament a prendre accions “per depurar les possibles responsabilitats administratives, civils i penals”. De moment, dijous ja hi ha prevista una reunió de l’alcalde i el responsable de l’arxiu amb la Diputació.

L’informe d’Antifrau diu que en les obres de construcció de l’Auditori-Teatre, que es van allargar deu anys per manca de finançament, hi va haver “gravíssimes deficiències de direcció i gestió tècnica”. També denuncia una “falta de diligència” per part de l’Ajuntament tenint en compte que tracten amb diners públics.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't