EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El jutge deixa en llibertat a Carles Mundó però manté a presó altres consellers

El gurbetà haurà de pagar una fiança de 100.000 euros


04/12/2017
Gurb

El jutge del Suprem Pablo Llarena ha deixat en llibertat amb una fiança de 100.000 al gurbetà Carles Mundó. Llarena, però, manté a presó a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. La resta de consellers que podran sortir en llibertat després de pagar la fiança són Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull, Meritxell Borràs i Josep Rull. A més de pagar fiança, el jutge els imposa comparèixer cada setmana al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya o al jutge que ells triïn. També tenen prohibit abandonar el país i els hi ha retirat el passaport. Llarena els ha advertit que l’incumplement de qualsevol d’aquestes obligacions els hi suposaria l’ingrés immediat a presó. D’aquesta manera, el jutge diferencia les responsabilitats de cadascun dels membres del govern i dels líders de l’ANC i Òmnium en el procés. Tot i que considera que no hi ha risc de fugida, sí que creu que hi podria haver reiteració del delicte en el  cas dels quatre que manté a presó. Hi ha la probabilitat, segons ell, “de reproduir-se actes amb greus, immediatres i irreparables conseqüències per a la comunitat”.

La fiscalia havia demanat mantenir a presó incondicional tots els empresonats considerant que es mantenia el risc de fuga i de reiteració dels delictes.

Des de primera hora del matí, la dona de Carles Mundó, AnnaMarta Roca, l’esperava a fora de la seu del Tribunal Suprem, a Madrid.

documentResolució del jutge

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 97 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't